Haberler

Nazilli Kent Konseyi Toplandı

Nazilli Kent Konseyi olağan toplantısı, Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Nikâh Salonunda gerçekleşti.

Nazilli Kent Konseyi olağan toplantısı, Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleşti. Çoğunluk sağlanan konsey toplantısında yeni üyeler belirlendi.

Kent Konseyi toplantısına Nazilli Belediye Başkan Vekili Deniz Depboylu, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, Nazilli'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve belediye daire müdürleri katıldı.

Yerel düzeyde demokratik katılımı yaygınlaştırarak kentlilik bilincinin geliştirilmesi ve benimsenmek amacıyla Belediye Kanununun 76. Maddesine dayanarak oluşturulan Kent Konseyi Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın daveti üzerine Genel Başkanını ve Yürütme Kurulu üyelerini seçmek üzere toplandı. Geçmiş dönem Kent Konseyi Genel Sekreteri Bülent Burmaoğlu'nun açılışını yaptığı konsey toplantısı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla ile başladı.

Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın katılamadığı toplantıda Belediye Başkan Vekili Deniz Depboylu Kent Konseyinde Kent Konseylerinin önemine yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Depboylu, Nazilli'de hemen hemen toplumun tüm kesimlerini temsil eden Kent Konseyinin Nazilli yönetimi için önemli bir olgu olduğunu söyleyerek katılımcı üyelerin Nazilli'nin sorunları ve yönetimi ile ilgili görüş ve düşüncelerini ifade etmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Depboylu "Kent konseyleri, kentlilik bilincini yaratmada çok önemli bir rol üstlenir. Konseylerinin tespit edilen sorunlara karşı ürettikleri fikirleri yerel yönetimlere ışık tutar" dedi. Konseydeki yer alan grupların farklılıklarının çok önemli olduğunu ifade eden Depboylu bu farklılıklar sayesinde kentimizi daha iyi yönetebileceğimizi söyledi. Herkesin yaşadığı kentte farklı şeylere dikkat ettiğini söyleyen Deniz Depboylu, "Örneğin bir ziraatçı bir yere gittiğinde oranın bitki örtüsüne dikkat eder. Bir İnşaat Mühendisinin dikkatini o yerin binaları çeker. Psikolog o kentteki insanların ruhsal durumları ile ilgilenir. Burada değişik meslek gruplarından birçok kişi var. Bu nedenle herkesin sorun olarak gördüğü şeyler farklıdır. Bu konseyde fikirlerimizi ifade edeceğiz ve Nazillinin sorunlarına çözüm arayacağız. Biz Nazilli Belediyesi olarak kent konseyine çok önem veriyoruz" dedi. Belediye Başkan Vekili Deniz Depboylu Kent Konseylerinin önceki dönemlerinde görev alanlara teşekkür ederken yeni oluşturulacak yönetime de başarılar diledi.

Belediye Başkan Vekili Deniz Depboylu'nun ardından bir konuşma gerçekleştiren geçmiş dönem Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Acartürk, Kent konseyinin önemini vurgulayarak, Başkanlığı sürecinde kendisine destek veren herkese teşekkür etti. Acartürk Sivil Toplum Kuruluşlarının Kent yönetiminde önemli bir rol oynadığını söyleyerek etkili bir kent yönetimi için bu kuruluşların Nazilli ile ilgili fikir ve görüşlerini Kent Konseylerinde paylaşmaları gerektiğini ifade etti.

Toplanan Genel Kurul iki yıl boyunca görev yapacak kent konseyi Başkan ve yönetim kurulu seçimlerini yönetmek için divan başkanlığının seçilmesi ile devam etti. Genel Kurulda bulunan en yaşlı üye sıfatı ile Erdoğan Eker oy birliği ile divan Başkanı seçildi. Erdoğan Eker başkanlığında yapılan oylama neticesinde Prof. Dr Ertuğrul Acartürk oy çokluğu ile yeniden Kent Konseyi Başkanı oldu.

Başkanlık seçiminin ardından kent konseyi yürütme kurulunda görev alacak olan yedi asil ve yedi yedek üyenin seçimleri gerçekleştirildi. Oy çoğunluğu esasına göre deniz Depboylu, Kürşat Engin Özcan, Hakan Karakaş, Mesut Yörükoğlu, Ali Pekel, Dursun Öztunç ve Şükrü Ustaoğlu asil üye olarak belirlendi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Deniz Depboylu Haluk Alıcık Nazilli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title