Haberler

Nazilli, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Toplantısına Katıldı

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin Nisan ayı olağan meclisi toplantısına katıldı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği'nin Nisan ayı olağan meclisi toplantısına katıldı.

Kırşehir'de özel bir otelde, Jeotermal Belediyeler Birliğine bağlı belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yeniden birlik başkanlığına seçildi.

Toplantıya, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya ile il protokolü de katıldı. Divan komisyonunun oluşturulmasının ardından Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci, yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: "Elimizdeki mevcut bütçe ile neler yapabileceğimizin istişaresini yaparak, planlamalar yaptık. Enerji Bakanı ile bir görüşmemiz olacak. Kendilerine jeotermal ve jeotermal belediyeler hakkında da bilgilendirme yapacağız. 2015 yılının Mayıs ayında Dünya Jeotermal Kongresi'ne katıldık. Birliğimiz adına stant açarak, ülkemizdeki jeotermal yapı hakkında bilgilendirme yaptık. Türkiye'nin dünya da jeotermal alanında bir gelişme gösterdiği ortaya çıktı. Jeotermal noktasında en üst düzeyde çalışmalar yapmalıyız. Şehirlerin bütün potansiyellerini bilmemiz gerekir. Sizin önerilerinizi de daima önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine devam eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Türkiye'nin en önemli konularından birisinin jeotermal olduğunu vurgulayarak, enerji, tarım, ısıtma gibi birçok alanda tamamı yenilenebilir enerji kaynağı olan bu imkandan daha çok faydalanılması gerektiğine işaret etti. Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğine üye belediyelerin verdiği destekle her geçen gün daha da büyüdüğünü ve daha iyi bir noktaya geldiğini belirten Başkan Haluk Alıcık, "Jeotermal Kaynakları kullanma açısından belediyelerin birlik olması daha yararlı oldu. Bu toplantımızda Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yeniden birlik başkanlığına seçilmiştir. Ben de aynı görevime devam ediyorum. Bu birliğin içinde yer almak Nazilli için çok önemliydi. Bu birlik sayesinde şehrimizdeki imkanları kullanabilirliğini arttırmak çok daha rahat. Amacımız, Nazilli'mizi bir marka şehir haline getirerek yeni termal turizm alanları ve Tarıma Dayalı İhtisas Organize Bölgeleri yaratmak ve bu alanlar için ihtiyaç olan jeotermal kaynak ihtiyacını karşılamak. Bu birliğe üyelimiz sayesinde Nazilli'mizi bir cazibe merkezi haline getireceğiz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haluk Alıcık Nazilli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title