Haberler

Nazilli'de Mezarlık Düzenleme Çalışmaları Sürüyor

Nazilli’ye bağlı Dallıca mahallesinde mezarlık düzenleme çalışmaları yapılıyor.

Nazilli'ye bağlı Dallıca mahallesinde mezarlık düzenleme çalışmaları yapılıyor.

Nazilli Belediyesi tarafından yapılan düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "İnsanlar yaşarken nasıl saygıyı hak ediyorlarsa, vefat ettikten sonra da aynı saygıyı hak ediyorlar. Biz de bu anlayışla mezarlıklarımıza gereken bakım ve önemi gösteriyoruz" dedi.

Nazilli Belediyesi tarafından Dallıca Mahallesindeki mezarlık bakıma alındı. Mezarlık içi ve çevresinde başlatılan bakım ve düzenleme çalışmalarında Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince parke taşı döşemesi yapılırken Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli tarafından mezarlık içindeki bitkilerin budama ve bakımları ile kurumuş ot, çalı ve bunun gibi temizlikleri yapıldı. Uygulanan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Alıcık kabirler arası döşenen parke taşları ve yapılan temizleme ile budama işlemleri sayesinde vatandaşların kabirlerini daha rahat ziyaret edebilecekleri belirterek ti. Mezarlıkların endişe ve korku ile karşıdan bakılan yerler olmadığını aksine sık sık ziyaret edilerek huzur duyulabilecek ve kişilerin yakınlarına yaptıkları ziyaretler ile ruhlarını şad ettikleri mekanlar olduğunu söyledi.

Mezarlıklara ayrı bir önem verdiklerini ve İlçede bulunan tüm mezarlıklarda çalışmaların devam edeceğini kaydeden Alıcık, "Her gün yüzlerce insanımızın ziyaret ettiği mezarlıklarda yürüyüş yollarından tutun da aydınlatmalara kadar bütün detayların yapımları devam edecek. Belediye olarak hayatta olan vatandaşlarımız kadar, ölülerimize de değer veriyoruz. Vatandaşlarımız artık mezarlıkları temiz ve huzur veren haliyle ziyaret edecek" dedi. Başkan Alıcık ayrıca Nazilli Merkezdeki mezarlıklar ile mahallelerde yer alan mezarlıkların Nazilli Belediyesi tarafından rutin temizlik, onarım, bakım ve boyama çalışmalarının yapıldığını da sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haluk Alıcık Nazilli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title