Haberler

Nazilli'de Emekliler Günü Kutlaması

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Nazilli Şubesi, 30 Haziran Emekliler Günü dolayısıyla İstasyon Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sundu.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Nazilli Şubesi, 30 Haziran Emekliler Günü dolayısıyla İstasyon Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından basın yaptığı basın açıklamasında modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, eşsiz devlet adamı büyük önder Atatürk'ün emekli olduğu 30 Haziran'ın 'Emekliler Günü' olarak ülkemizde kutlandığını ifade eden TÜED Nazilli Şubesi Başkanı A. Cahit Coşkun, "Emeklilerin sosyal ve ekonomik sorunları çözüme kavuşup, kendine daha fazla vakit ayıracağı yerde mevcut sorunları daha da ağırlaşarak katlanarak sürmektedir. Çalışırken uzun yıllar yüksekten ödedikleri vergi ve sağlık primleri yetmezmiş gibi emekli olduktan sonra da muayene ücreti, ilaç katkı payı ve reçete katılım payı adı altında 3 kalem emekli maaşından SUT uygulamaları adı altında para kesilmektedir. Bu uygulamadan acilen vazgeçilmelidir. Çıkarılan 6283 sayılı İntibak Kanunu ile 2000 öncesi emeklilerin ücretlerindeki eşitsizlik de sınırlı bir iyileşme sağlansa da 2000 sonrası emeklilerin mağduriyeti acilen giderilmesi gerekmektedir. Biz bunların halledilmesi gerekli olduğuna düşünürken 2008 yılında çıkarılan 5510 sayılı yasa ile 2008 sonrası emekli olanlar için içinden çıkılmaz bir sorun yaratılmıştır. Bu yasa kapsamında 27 yıl bir fiil çalışması olan SSK'lı bir kimseye 736 TL maaş bağlanmaktadır, bu miktar günümüz şartlarında komik bir rakam olup yapılan yanlıştan acilen dönülmelidir. Emeklilik de yaşa takılanlar 5510 sayılı yasadan ayrıca etkilenmekte olup çalışsa maaşı düşmekte çalışmasa ayrı bir sorun olmakta yaşa takılanların sorunu acilen bir çözüme kavuşturulmalıdır" dedi.

BÜYÜME ORANI MAAŞLARA YANSITILMALI

Key ödemeleri 6 ay önce resmi gazetede yayınlandığı halde hala ödemelerin yapılmadığını hatırlatan Coşkun; "6 ayda oluşan enflasyon oranında zam emeklilerin harcama sepetine kapsamamasından emekli büyük bir mağduriyet yaşamakta olup yüzdelik zam emekliler arasındaki farkı daha da artmasına sebep olmaktadır. 2013 senesi itibarı ile ülkemiz yüz 4 büyüdü, yani refah yüzde 4 arttı, emekliler büyümeden maaşlarına her yıl büyüme oranın yansıtılmasına talep etmektedir. Biz TÜED olarak ülkemiz tarafından onaylanmış olan uluslararası sözleşmelere uygun olarak anayasanın 90'nıncı maddesine son fıkra gereği emeklilerin sendika kurma hakkı tanınmalı eklenen çağdaş demokrasilerin ön gördüğü şekilde emeklilerde toplu sözleşme hakkından faydalanması sağlanmalıdır. Emeklinin daha mutlu huzurlu ve demokratik bir Türkiye'de 30 Haziran emekliler gününü kutlar, esenlikler dileriz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Cahit Coşkun Nazilli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title