Haberler

Nazilli'de Bayram Cami İbadete Açıldı

Nazilli Belediyesi tarafından tadilatı tamamlanan Bayram Camii Pirlibey mahallesinde düzenlenen tören ile açıldı.

Nazilli Belediyesi tarafından tadilatı tamamlanan Bayram Camii Pirlibey mahallesinde düzenlenen tören ile açıldı.

Pirlibey Mahallesinde bulunan ve uzun yıllar kullanılmaması nedeni ile metruk hale gelen Bayram Camii Nazilli Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylar içerisinde tadilatı tamamlanarak ibadete açıldı. Tadilatı tamamlanan caminin ibadete açılışı Pirlibey mahallesinde düzenlenen kalabalık bir tören ile yapıldı. Açılış törenine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, MHP Aydın Milletvekili Adayları Deniz Depboylu ile Hilmi Bolatoğlu, MHP Nazilli İlçe Başkanı Engin Kürşat Özcan, Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Pirlibey Eski Belediye Başkanı İbrahim Öztaş, Pirlibey Mahallesi sakinleri ile çok sayıda davetli katıldı. Hava muhalefeti nedeni ile yine Nazilli Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yapılan çok amaçlı cemiyet alanında düzenlenen ilk törende ilk konuşmayı Pirlibey Mahallesi Muhtarı Şükrü Pamukoğlu yaptı. Pirlibey mahallesine birbirinden güzel hizmetlerle kalıcı eserler bıraktığını belirten muhtar Pamukoğlu, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın bu güne kadar mahalleye yapmış olduğu hizmetlerden dolayı mahallesi adına teşekkür etti.

Tadilatı yaklaşık 600 bin TL'ye mal olan Bayram Camii açılışında konuşan Belediye Başkanı Haluk Alıcık Nazilli Belediyesinin Pirlibey Mahallesi ve Nazilli'den hizmet alan tüm mahallerde yapılan ve yapımına devam eden hizmetler, 2014 yerel seçimleri sonrasında yasalaşan Büyükşehir Kanunu ile belediyelerin yaşadığı ekonomik sıkıntılar ve yapılacak olan genel seçimler hakkında konuştu. 2009 yerel seçimlerinde belediye başkanlığına seçildiği ilk gün itibari ile halkın hizmetkarı olmaya ve Nazilli'nin Şehr-i Emin-i olma sözü ile çıktığı yolda halkın teveccühü ile ikinci kez belediye başkanlığına seçilmiş olmanın gurur ve onurunu yaşadığını belirtti. Görev süreci boyunca yaptığı hizmetlerin kalıcı olması geçici çözümler ile geçiştirmeden halkın derdi ile dertlenerek hizmetler verdiğini belirten Başkan Alıcık; "Allah'a şükür ki 7 yıllık belediye başkanlığımda Allah bana çok güzel hizmetler yapmayı nasip etti. Henüz 15 yaşında genç bir delikanlı iken memlekete hizmet ve Allah yolunda yürümek içinbu yollara baş koyduk. Bu yollarda Allahın nizamını dünyaya yaymak biz kulların görevi oldu. Allahın nizamı nasıl yayılacak? Kuranla olacak, Allahın yeryüzündeki evim dediği camiler ile olacak. Bu yolda ölünür elhamdürüllah ve her kese de nasip olmaz. Biz bunlarla büyüdük. Biz öyle bir davanın yolcusuyuz ki, vatanımız bölünmeyecek, bayrağımız inmeyecek ve ezanımız susmayacak. Eğer bunlardan biri uğruna can verirsek en büyük şeref bizim olacak. İçinizde benim çocukluğumu gençliğimi bilenleriniz var. Önemlidir bu memlekete hizmet etmek 20 yaşına babasız büyüyeceksiniz, yaptıklarınız ile kişiliğiniz ile 40 yaşında belediye başkanı seçileceksiniz. İnsan olmak çok önemli. Allahın selamını vermek çok önemli. Ben şimdiki genç arkadaşlara bizleri örnek almalarını tavsiye ediyorum. Çünkü Türk insanı öyle güzel insan ki, kendisine sahip çıkanı, kendisine Allahın selamını vereni ve derdi ile dertlenen insanları bir yerlere getirmesini biliyor" dedi.

Pirlibey'in kendisi için çok önemli olduğunu ifade eden Belediye başkanı Haluk Alıcık, büyükşehir yasası çıkmadan önce Pirlibey Mahallesinin farklı partilere mensup belediye başkanlarınca yönetiliyor olmasına rağmen mahalleye 2 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını söyledi . Hiç gelmediyse Pirlibey mahallesine 100-150 defa gelip gittiğini hatırlatan Başkan Aıcık, büyükşehir yasasından sonra mahallenin en büyük sorunu olan altyapı ve içme suyu proje dosyanın büyükşehir belediyesine gönderdiklerini fakat bir sonuç çıkmadığını vurgulayarak, "Biz büyükşehir belediyesine sorumluluk alanında bulunan alt yapıyı siz tamamlayın, ondan sonraki aşama olan yol yapımını Nazilli belediyesi olarak biz tamamlayalım dedik. Fakat maalesef ki iki yıl geçmesine rağmen bu zamana kadar yapılmadı. Bizim hizmet anlayışımız hep halka yönelik oldu, eğer bu gün Büyükşehir'e bağlanmamış olsaydık bir yılda Nazilli ve köylerini ihya ederdik. Bakın bu mahallede bile sorumluluk alanımıza girmediği günlerde bile pek çok hizmetler çok güzel projelerin altına imzalar attık" dedi.

Pirlibey mahallesi sakinlerine hizmetlerde küçük şeylerle aldanmayın uyarısında bulunan Haluk Alıcık, "Öyle birilerinin patates, portakal, nar, tereyağı, yoğurt dağıtmasına değil, geride bıraktığı kalıcı hizmetlere değer verin. Hizmette küçük şeylere aldanmayın. Yağa yoğurda değer verirsek bu ülke kalkınmaz. Bu millet en güzeline, en iyisine layık bir millet. Bu millet yapılan hizmetlerle şahlanacak, ayağa kalkacak. Bakın biz şu an içinde tören yaptığımız çok amaçlı cemiyet yerini bir çok mahallemizde yaptık yapmaya da devem ediyoruz. 6 tane köyde camii yaptık. Pek çok mahallede köprüler okullar inşa ettik. Tamir ve tadilatlarını yaptık. Takii büyükşehir yasası gelinceye kadar. Bakın bu böyle gitmez. Bu yasayı pek çok belediye istemiyor. Büyükşehir belediyeleri de dahil. Bu yasa değişmeli. Bu yasa memleketi, şehirleri parçalamaya yönelik bir yasadır. Bu yasayı MHP lisi, AK Partlisi, CHP lisi hiçbir belediye istemiyor. O yüzden bu yasa kaldırılmalı bütün belediyeler kendi kazançları ile iller bankasından gelen gerçek hakkı ile hizmetlerine devam etmelidir" ifadelerini kullandı.

Başkan Alıcık'ın konuşmasının ardından Pirlibey mahallesi muhtarı Şükrü Pamukoğlu Pirlibey mahallesinde Nazilli Belediyesi tarafından bu güne kadar yapılmış hizmetlerden dolayı Alıcık'a teşekkür plaketi takdim etti. Sonrasında Pirlibey Mahallesi Çarşı Camii imamı Mehmet Soğan'ın okuduğu açılış duasının ardından açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Kurdele kesiminden sonra toplu olarak tadilatı tamamlanarak ibadete açılan Bayram Camisi Camii imamı Yaşar Say eşliğinde gezildi. Yaşar Say burada Başkan Haluk Alıcık ve Nazilli Belediyesine teşekkür ederek her birinden Allah Razı olsun dedi. Say Camide yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vermesinin ardından Başkan Haluk Alıcık bugüne kadar köylerde 6 tane camii yapımına destek verdiklerini ve vesile olduklarını belirterek 7 inci camiyi Nazilli'de yapacaklarını ifade etti. Nazilli merkezde yapımını projelendirdikleri caminin müjdesini veren Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Allah nasip ederse yedinci camimizi de Nazilli merkezde yaptıracağız. 7 bin kişi kapasiteli yaptıracağımız camii Selçuklu ve Osmanlı mimarisini yansıtacak. Burada açılışını yaptığımız Bayram Camiininde halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haluk Alıcık Pirlibey Nazilli Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title