Haberler

Nazilli'de Basın Bayramında Merhum Gazeteciler Unutulmadı

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle, ilçede görev yapan gazeteciler ve basın mensuplarıyla birlikte, merhum gazetecileri mezarları başında andı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle, ilçede görev yapan gazeteciler ve basın mensuplarıyla birlikte, merhum gazetecileri mezarları başında andı. Merhum gazetecilerin yakınlarının da bulunduğu ziyarette Başkan Alıcık ve merhum gazetecilerin yakınları, mezarlara gül bıraktı.

Eğriboyun ve Evranlı Mezarlıklarında, merhum gazeteciler Rıfat Yüzer, Mustafa Ünlü, Ali Yapucoğlu, Müjdat Şevket Altınayar, Mehmet Ergin Panayırcı ve Hamza Fuat Vardar Basın Bayramında mezarları başında anıldı. 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı olarak kutlanan günde Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Ender Vardar, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertan Çetiner, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Nazilli Şubesi Başkanı Metin Özden, Nazilli'de görev yapan basın mensupları, yazarlar, gazete sahipleri ve merhum gazetecilerin yakınları ile birlikte merhum gazetecilerin kabirlerini ziyaret etti. Başkan Alıcık, basın mensupları ve merhum gazetecilerin aileleri, merhum gazetecilerin mezarları başında dualar okuyarak mezarlarına gül bıraktı. Başkan Alıcık merhum gazetecilerin kabirleri başında kendileri ile yaşamış olduğu güzel anılar ve hatıralardan da bahsettiği mezarlık ziyaretinde hayatta iken mesleklerinin hakkını vererek icra eden merhum gazetecilere Allah'tan rahmet dileyerek, mekanları cennet olsun dedi.

Başkan Alıcık, merhum gazetecileri ziyaretleri sırasında ülkemizin zor bir sınavdan geçtiğini ancak Milletin kararlı duruşunun demokrasiyi ve devleti kurtardığını belirterek, Türk milletinin kıyamete kadar hür ve bağımsız yaşayacağını söyledi. Alıcık, "Demokrasinin gelişmesi sürecinde 'olmazsa olmaz' bir faktörü teşkil eden basın, milletin müşterek sesi olması dolayısıyla çok sesliliğin bir diğer tarifidir. 24 Temmuz 1908'de sansürün kaldırılması yönünde alınan karar, işte bu bakımdan tarihi bir önem taşımaktadır. İçinde bulunduğumuz bilişim çağı, kitle iletişim araçlarına çeşitlilik, bilgi akışına ise hız kazandırmıştır. Toplumun her türlü sorunlarının yanı sıra ülke gündemine ilişkin gelişmelerin ve haberlerin kamuya duyurulmasında aracı olurken, öte yandan kişilerin haber alma özgürlüğünü sağlamakta ve kamuoyu oluşturulmasında etkin bir rolü üstlenmektedirler. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Basın milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulusa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir' sözleriyle basının milletin ortak sesi olması gerektiğini ifade ederek; basının önemine vurgu yapmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, bütün gazetecilerin ve basın kuruluşlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en kalbi duygularımla kutlarım. Kalemlerinin daima ve kesintisiz olarak yazması dileğiyle sevgilerimi sunar, merhum gazetecilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ünlü Haluk Alıcık Nazilli Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title