Haberler

Nazilli'de 7. Uluslararası Nevruz Bayramı Kutlandı

Türkiye’nin de içinde yer aldığı geniş bir coğrafyada baharın gelişini müjdeleyen Nevruz’un barış, kardeşlik, dostluk mesajlarının da anlam kazandığı bir gün olan Nazilli Belediyesi 7. Uluslar arası Nevruz Bayramı coşku ile kutlandı.

Türkiye'nin de içinde yer aldığı geniş bir coğrafyada baharın gelişini müjdeleyen Nevruz'un barış, kardeşlik, dostluk mesajlarının da anlam kazandığı bir gün olan Nazilli Belediyesi 7. Uluslar arası Nevruz Bayramı coşku ile kutlandı.

Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramının 7.si Nazilli Belediye Meydanında 4 konuk ülkenin katılımı ile coşkuyla kutlandı. Kalabalık bir katılımın olduğu 7.'inci Uluslararası Nevruz Bayramı kutlamaları festival havasında geçerken, düzenlenen etkinliklerde renkli görüntüler yaşandı. Nazilli Belediyesi Mehter ekibi, Nazilli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve konuk ülke ekiplerinin gösterileri de Nevruz Bayramı kutlamalarında büyük ilgi gördü. Nevruz Bayramı kutlamaları sırasında programa katılanlara Nevruz pilavı ikramı da yapıldı.

Belediye Meydanında yapılan Nevruz Bayramı Kutlamalarına, Aydın Vali Ömer Faruk Koçak, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, MHP İl Başkanı Burak Pehlivan, ilçe belediye başkanlarından Gürşat Kale, Ümmet Akın, Osman Yıldırımkaya, Siyasi parti İlçe Başkanları Yönetim Kurulu Üyeleri ile Kadın Kolları Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, gaziler, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, daire amirleri konuk ülkelerin temsilcileri ve halk oyunları ekipleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçe Müftülüğü görevlisi İsmail Güven'in okuduğu Nevruz duasının ardından Nevruz Bayramı kutlamalarına üzerinden atlayınca hastalıkların yok olduğuna inanılan nevruz ateşinin yakılması ile başlandı. Yakılan ateşin üzerinden tüm protokol üyelerinin atlamasından sonra, örs dövüldü. Bolluk ve bereketin simgesi olan Nevruz sepetini Belediye Başkanı Haluk Alıcık Vali Ömer Faruk Koçak'a takdim etti. Protokol üyeleri geleneksel olarak günümüze dek süregelen boyalı yumurtaları tokuşturdu. 15 Temmuz İlkokulu öğrencisi Mert Kılınç, Nahit Menteşe Ortaokulu Öğrencisi Serhat Konma Nazilli İmam atip Lisesi Öğrencisi Zahit Tunç'ın okudukları Nevruz şiirlerinin ardından, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak yaptığı konuşmada, "Bu büyük günde, bu büyük milleti bölmek parçalamak isteyenlerin, uzun süren uğraşları sonucunda, bazı gafiller, bazı satılmışlar Nevruz'un Türk Dünyasından parçalanma günü, başka bir vesile ile kurtaran bir gün olduğunu iddia ederek Nevruzu farklı alanlara çekmeye çalıştılar. Ama Türkiye'nin bütün köşelerinde olduğu gibi burada da Türk Dünyasının en köşesinde de Nevruz binlerce yıl olduğu gibi bundan sonra da Türk Dünyasının diriliş bayramı olarak, tekrar uyanış bayramı olarak kutlanmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Nevruz bayramının ülkeye bolluk, bereket ve huzur getirmesini dileyerek, konuşmasına başlayan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; "Binlerce yıllık tarihi süreç içerisinde, büyük Türk milletini ortak sevinç ve huzurda, ortak ülkü ve dostlukta buluşturan, köklü bir kucaklaşma fırsatı olarak, yüzyılları aşarak bugünlere ulaşan Nevruz bayramımız kutlu olsun. Nevruz, binlerce yıllık tarihi sürecin köklü bir mirasıdır ve aynı zamanda bizim için bir iftihar vesilesidir. Türk'ün bahar bayramı olan Nevruz; Milli doğruluşun, yeniden doğuşun simgesidir" dedi.

Bugünün büyük bir coşku ve önem arz etiğini belirten Alıcık; "Çünkü Türk Kültüründen kaynaklanan Ergenekon (Nevruz Bayramı), her yönüyle Türk gelenek ve görenekleriyle zenginleşmiş, temeli beş bin yıllık Türk tarihine dayalı milli bir bayramdır. Ülkemizde de 1991 yılında Türk dünyası ile birlikte ortak bir gün olarak resmi tatil olmaksızın bayram ilan edilmiştir. Yüreklere heyecan, kalplere huzur veren bu birlik, bereket ve sevgiyi kenetlemiş, dayanışma ve yardımlaşmayı bütünleştirmiştir. Toprağın uyanıp, nimetlerini sunduğu, gece ile gündüzün eşitlendiği, doğanın canlandığı, dostluğun pekiştiği, kardeşliğin güçlendiği nevruz bayramına hep birlikte, sizlerle iştirak etmekten dolayı bahtiyarım. Yüce Allah bizleri böylesine yüreklerin buluştuğu nice günlere ulaştırsın. birlik, dirlik ve dostluğun sembolü olan Nevruz; aynı zamanda da kardeşliğin ve hoşgörünün de simgesidir. bolluk ve bereketin simgesi olan Nevruz; baharın da müjdecisidir. Sadece mevsimsel bir dönüş değil, kardeşliğe çağlayan bir pınardır. Öyle inanılmaktadır ki; gece ile gündüz nevruz günü yaratılmıştır, Hz. Adem ile Hz. Havva Nevruz Günü Arafat'ta Buluşmuştur,Hz. Nuh'un Gemisi Nevruz Günü Cudi Dağı'na oturmuştur,Hz. Yusuf Nevruz günü kuyudan çıkarılmıştır, Türk Milleti Nevruz günü Demir Dağları Eriterek Ergenekon'dan çıkmıştır. Nevruz vesilesi yakılan ateşler ve yaktığımız bu ateş dostlukları ve sevgileri pekiştirmiştir. Ortak Milli ve manevi değerler etrafında kenetlenen, Balkanlar, Ortadoğu ve Avrasya'yı kapsayan çok büyük bir alanda milyonlarca soydaşımız Nevruz ile bahara uyanmıştır. İşte bu vesile ile bereket ve sevgi kenetlenecek, dayanışma ve yardımlaşma bir olacak, saygı ve nezaket birbirinden hiç ayrılmayacaktır. Fitne ve nifak bizden uzak olacaktır. Milli dirilişin ateşini kor eden Nevruz; güzelliklerin habercisi olacak, Ab-I Hayat sunacaktır. ve her zaman olduğu gibi belirtmek isterim ki! Vatan ve bayrak her şeyin en üstündedir. Devlet Ebed-Müddettir. Büyük Türk Milleti'nin birliği ve dirliği en değerli hazinemizdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu ve sahibi büyük Türk Milletidir. Ötükenden Malazgirt'e, Viyana kapılarından Çanakkale'ye ve Büyük Taarruz'a kadar, Türklüğü Yaşatmak Uğruna Hayatlarını Feda Eden Bütün Ecdadımıza; Muazzam Bir Mücadele ile devletimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarına, bölücü terörle mücadelede şehit düşmüş asker, polis ve vatandaşlarımıza ve ebediyete intikal etmiş bütün geçmişimize Cenab-I Allah'tan Rahmet diliyorum. Ruhları Şad-Mekanları Cennet olsun" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Nevruz'un bütün unsur ve gelenekleriyle bir Türk bayramı olduğunu belirterek, "Türklerin es eski tarihinden günümüze kadar varlığını sürdüren Nevruz Ergenekon bayramı bütün unsurlarıyla adetleriyle gelenekleriyle bir Türk bayramıdır. Türk dünyasının her köşesinde büyük şenliklerle kutlanır. Kazakistan Özbekistan ve Azerbeycan Cumhuriyetlerinde resmi bayram olarak kutlanır. Kuzey Kıbrıs Romanya Bulgaristan Makedonya Moldova Kırım Kazan Kafkasya Sıbır Saha Yakutisten Türklerin yaşadığı her ülküde dost kardeş akraba topluluklarında coşkuyla kutlanılır. Kör ananın çocuklarının bayramı kutlu olsun, Nevruz tepesinde bolluk olsun gönüllerde boşluk olsun. Oğlak ayıyla yeni günüyle Ergenekon göçüyle nevruzuyla beş bin yıllık kökleriyle geleneğiyle kültürüyle, Bayramınız kutlu olsun. Çin denizinden Atlantik kuzey buz denizinden Akdeniz. Batlıktan Hazara yedi deniz yedi iklimde Türk dünyasının toyu kutlu olsun. Bolluk olsun mutluluk olsun coşku olsun dostluk olsun Turanın elinin bayramı kutlu olsun."dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise, "Türkiye Büyük Millet Meclisinde birbirinden kuvvetli milletvekili arkadaşlarımız var. Ama bana en çalışkan milletvekillerini say deseniz sayarım ama bir tanesini özellikle burada söylemek istiyorum. Bunların başında Aydın MHP Milletvekili Deniz Depboylu olduğunu belirtmek isterim." diyerek, vatandaşların nevruz bayramını kutladı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Nevruz Bayramı Nazilli Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title