Haberler

Nazilli'de 38 İnternet Cafe Sahibine Eğitim

Nazilli merkez, beldeleri ve çevre köylerinde hizmet veren 38 İnternet Cafe izin belgesi sahibi veya sorumlu müdürlerine Nazilli Kaymakamlığı tarafından eğitim verildi.

5651 sayılı Ticari Amaçlı İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Çıkarılan Kanun ve bu Kanunla düzenlenip 1 Kasım 2007 gün ve 26687 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Yönetmeliğin 8. maddesi 2. fıkrası gereği Nazilli Kaymakamlığı tarafından İlçede ve beldelerinde faaliyetini sürdüren internet cafecilere yönelik eğitim verildi.

Halk Eğitim Merkezi Binası Rehberlik Araştırma Merkezi toplantı salonunda

5 gün boyunca düzenlenen eğitim çalışmasında konuları ve sunumları Nahit Menteşe Kız Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Kemal Taner Umuç ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Öğretmeni Yalçın Geçer tarafından hazırlanırken, İlçe Emniyet müdürlüğü asayiş büro amirliği personelinin gözlemci olarak katıldığı ve 5 gün süren eğitimlere İlçe Kaymakamlığınca izin belgesi verilmiş 38 ticari amaçlı internet toplu kullanım sağlayıcıları ve sorumlu müdürleri katıldı.

Bilgilendirme eğitiminin amacı ve verilen eğitimler hakkında bilgi veren Nazilli Kaymakamlığı Dernekler Büro Şefliğinden Yaşar Kıldacı; "Günde 6 saat süren bu seminerde Bilişim suçları, İnternetin güvenli ve bilinçli kullanımı, internet güvenliğini ve bilinçli kullanımını tehdit eden unsurlar, Web tarayıcılarının ve arama motorlarının güvenli ve bilinçli kullanımı, E-posta yazılımlarının güvenli ve bilinçli kullanımı, E-sohbet forum yazılımlarının güvenli ve bilinçli kullanımı, Kişisel ve dosya paylaşımlarının güvenli ve bilinçli kullanımı, İnternette alınabilecek güvenlik önlemleri, Konusu suç oluşturan içeriklere erişimin önleyici tedbirler, iç İP dağıtım loglarının elektronik ortamda sisteme kaydedilmesi ve İnternet toplu kullanım sağlayıcılarının işyerlerinde uyulması gereken kurallar gibi konular işlendi. Kaymakamımız Mehmet Okur'un oluruyla düzenlenen bu bilgilendirme eğitimi hayatımızın önemli bir parçası durumunu alan internetin daha bilinçli kullanılması yönünde yararlı olan bir eğitim semineri olmuştur" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nahit Menteşe Gazeteler Nazilli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title