Haberler

Nazilli Belediyesinden Gül Kokulu Hizmet

Nazilli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi camileri temizlerken bir yandan da gül suyu püskürterek camileri mis kokulara bürüyor.

Nazilli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi camileri temizlerken bir yandan da gül suyu püskürterek camileri mis kokulara bürüyor.

Nazilli Belediyesi Ramazan ayı boyunca rutin temizliklerini yaptığı camileri Ramazan Bayramı öncesi gül kokusuna büründürüyor. Nazilli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekipleri, halı yıkama makinelerinin içine halı şampuanı ile konulan gül suyuyla cami halılarını yıkadıktan sonra, caminin tamamına gül suyu püskürterek Hz. Muhammed'in mis kokusuna büründürerek gül kokulu hizmet yapıyor.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, tasavvufta gülün Hz. Muhammed'i temsil ettiğini belirterek, gül kokusunun onun kokusu olarak düşünüldüğünü belirtti. Kabe'nin ve Hz. Muhammed'in kabrinin sürekli gül suyu ile yıkandığını vurgulayan Alıcık, gül kokusunun da insana Hz. Muhammed'i hatırlattığını vurguladı. İbadethanelerin ramazan öncesi temizlenmesinin Türk ve İslam medeniyetinde bir gelenek olduğunu hatırlatan Başkan Haluk Alıcık, "Camilerimizin temizliği ramazan öncesi zaten yapılmıştı. Günlük rutin temizliklerinin yanı sıra Kadir gecesi öncesi ve Ramazan Bayramı öncesi gül suyu püskürterek Peygamber efendimizin mis kokusuna büründürdük" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Bayramı Haluk Alıcık Nazilli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title