Haberler

Nazilli Belediyesi'nden Ketem'e Destek

Nazilli Belediyesi Yeşil Mahallede bulunan 5 Nolu Sağlık Ocağı binasının kullanılmayan üst katını sembolik bir rakam ile 10 yıllığına Nazilli Toplum Sağlığı Merkezine tahsis etti.

Nazilli Belediyesi Yeşil Mahallede bulunan 5 Nolu Sağlık Ocağı binasının kullanılmayan üst katını sembolik bir rakam ile 10 yıllığına Nazilli Toplum Sağlığı Merkezine tahsis etti.

'Erken teşhis hayat kurtarır' prensibiyle yola çıkan ve toplumda kanser konusunda farkındalık yaratmak, yüz yüze eğitimlerle kişileri korunma yöntemleri, tarama programları hakkında halkı bilgilendirmek, taramalar yapmak amacıyla KETEM"in açılması için Nazilli Belediyesi ile Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında yer tahsisi için protokol imzalandı. Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın makamında yapılan protokole Başkan Alıcık ile Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü adına Nazilli Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Hakan Derici imza attı.

KETEM binasının kadın kanserleri başta olmak üzere, kalın bağırsak kanserinde de kadın erkek olmak üzere başlıca üç kanserde tarama hizmeti veren ana merkez binalardan biri olacağını vurgulayan Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Hakan Derici; "Belediyemiz tarafından sembolik bir ücret ile 10 yıllığına tahsis edilen KETEM merkezinde taramaların yanında, erken teşhis amacıyla tanı koyma, eğitim ve kanserden korunmanın yollarıyla ilgili sağlıklı beslenme, sigarayla mücadele ve egzersizle ilgili bilgilerinde verildiği bir merkez olacak" dedi.

Protokole imza atan Belediye Başkanı Haluk Alıcık böyle bir merkezin Nazilli'de açılarak hizmet vereceğinden ötürü memnuniyet duyduğunu ifade ederek Halkın sağlığını ilgilendiren her konuda Nazilli Belediyesi olarak gereken desteği her daim vereceklerini belirtti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Derici Haluk Alıcık Nazilli Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title