Haberler

Nazilli Belediyesi Geleneksel 5. Rahvan At Yarışları

Nazilli Belediyesi tarafından 5. kez düzenlenen geleneksel rahvan at yarışları yapıldı.

Nazilli Belediyesi tarafından 5. kez düzenlenen geleneksel rahvan at yarışları yapıldı.

Nazilli Sümer Sahası'nın yanındaki koşu pistinde gerçekleştirilen yarışlarda, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa, İzmir, Bursa, Kayseri, Konya, Çanakkale, Hatay, Muğla, Antalya, ve Aydın'ın çeşitli ilçelerinden gelen yaklaşık 200 at ve binicisi katıldı.

Baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, 4'lü tay, 3'lü tay ve İthal A, kategorilerinde dereceye girenlere kupaları ve ödülleri Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Özkan ve Mesut Erdemir tarafından verildi.

Türkiye'nin birçok ilinden rahvan atlarının yarışmak için Nazilli'ye geldiğini belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Atalarımızın yaşantı biçimi olan göçebe hayatta en önemli unsurların başında at gelmektedir. Atların ise daha iyi ve daha kaliteli olması açısından düzenlenen çeşitli yarışmaların başında rahvan at yarışları gelir. Atalarımız bu yarışlarla atlarının gücünü, savaş sanatını ve becerilerini test ederler. Bizler ise günümüzde bu kültürün yaşatılmasını arzuluyoruz. Osmanlı'dan beri yapılan önemli bir spor dalı olan bu yarışları düzenleyerek binlerce kişiye bu coşkuyu yaşattırmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Nazilli Uşak Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title