Haberler

Nazilli Belediyesi'den Geri Dönüşüm Atağı

Nazilli Belediyesi geri dönüşümde yeni bir adım daha atarak Kartlısan firması ile başlattığı ambalaj atığı toplama çalışmalarına PAGÇEV’i de ekledi.

Nazilli Belediyesi geri dönüşümde yeni bir adım daha atarak Kartlısan firması ile başlattığı ambalaj atığı toplama çalışmalarına PAGÇEV'i de ekledi.

Nazilli Belediyesi KARTLISAN Geri Dönüşüm ve PAGÇEV ile imzalanan 5 yıllık ambalaj atığı toplama protokolü neticesinde 35 adet ambalaj atığı toplama kumbarası teslim edildi. Kent ve doğanın korunması yönünde proje üreten kişi ve kuruluşlara verilen "Kent ve Yaşam Ödülünü alan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık "KARTLISAN Geri Dönüşüm ve PAGÇEV ile imzalanan 5 yıllık ambalaj atığı toplama protokolü neticesinde aldığımız 35 adet ambalaj atığı toplama kumbaralarına plastik, kağıt, cam, metal olmak üzere ambalaj atıkları evsel atıklardan ayrı olarak atılacak ve geri dönüşüme kazandırılacaktır. Bununla beraber toplam 150 cam kumbarası,4 bin adet iç mekan kutusu,35 adet ambalaj atığı toplama kumbarası halkımızın hizmetine sunulmuştur. Şehrimizin ana cadde, bulvar ve sokaklarına yerleştirilecek olan kumbaraların hayırlı olmasını ve maksadına uygun kullanılmasını diliyorum. Unutmayalım ki nerede olursa olsun, herkes kendi kapsının önünü temizlerse sokaklarımız temiz olur. Sokaklarımız temiz olursa Nazilli'miz başta olmak üzere her şehrimiz daha güzel olur" dedi.

Nazilli'de hedeflerinin yüzde 80 oranında ambalaj atıklarının evsel atıklardan ayrı olarak toplamak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak olduğunu belirten Kartlısan Geri Dönüşüm Genel Müdürlüğü Volkan Kartlı "Bu anlamda sayın Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a çevreye göstermiş olduğu hassasiyetinden dolayı ailem ve firmam adına teşekkür ederiz. Unutmayalım ki çevre eşittir insandır" ifadelerini kullandı.

1985 yılında kurulan PAGÇEV (Türk Plastik Sanayi Araştırma ve Geliştirme Eğitim Vakfı Geri Dönüşüm İktisadi İşletmesi) hakkında bilgiler veren Endüstriyel İlişkiler Uzmanı Haluk Onay vakıf ve çalışmaları hakkında şöyle konuştu. "Vakfımız 1985 yılında kurulmuş olup kuruluşundan bu yana plastik sektörünün çatı örgütü olarak faaliyet göstermektedir.2014 Ocak ayından itibaren Çevre Sağlığı Bakanlığı'ndan ambalaj atıklarının geri dönüştürülmesi konusunda yetkilendirilmiş kuruluş olarak faaliyetine devam etmektedir. 2015 yılına 39 belediye ile ambalaj atıklarının geri dönüştürülmesi konusunda protokol yapmıştır. "Sorumlu Endüstri Sorunsuz Çevre"sloganı ile yola çıkan PAGÇEV son olarak Nazilli Belediyesi'nde ambalaj atıkları çalışmasını sürdürecektir. Bu anlamda da Profesyonel bir anlayışla Nazilli'de geri dönüşümü sonuna kadar destekleyeceğiz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haluk Alıcık Nazilli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title