Haberler

Nazif Kocaçoban: İmamlara Hakaret Eden Alim Işık'ı Kınıyorum

Diyanet-Sen Kütahya Şube Başkanı Nazif Kocaçoban, MHP Milletvekili Alim Işık'ın Hisarcık ilçesinde açtıkları seçim bürosunda yaptığı konuşmasında, imam hatiplere hakaret ettiğini iddia ederek, bu davranışı sebebiyle kendisini kınadıklarını bildirdi.

Kocaçoban, yaptığı açıklamada, Işık'ın, partisi tarafından Hisarcık ilçesinde açtığı seçim irtibat bürosunun açılışına dua etmek için imamların katılmadığını öne sürerek din görevlilerine hakaret ettiğini öne sürdü.

MHP il ve ilçe teşkilatlarının açılış için ilçe müftülüğü ve ilçede görev yapan din görevlilerinin davet edilmediğini savunan Kocaçoban, "Buna rağmen açılışta dua yapacak imamlar gelmedi diyerek bütün bir camiaya ağır hakaretler yapan alim ışık ı yaptığı hakaretten dolayı kınıyoruz. Görevi başındaki bir imam ne AK Parti'nin imamıdır, ne MHP'nin, ne CHP'nin, bütün imamlarımız millete hizmet için görevi başındadır. Hisarcık müftülüğüne bağlı fiili olarak görev yapan hiçbir imamdan böyle bir talepte bulunmadıkları halde tüm imamları AK Parti'nin imamı ve korkak olarak itham eden, 'Allah aldığınız paraları huzur içerisinde yedirmesin, AK Parti'den mi korkuyorsunuz, Allah'tan mı?' gibi son derece ağır ithamlarla bütün imamlarımızı rencide eden sözlerinden dolayı Işık'ı derhal bütün imamlardan özür dilemeye davet ediyoruz. Her insan gibi imamlarında seçim sandığında tercih hakkı vardır. Ama bu tercih bizleri millete hizmet etmekten, görevimizi yapmaktan asla alıkoymadı koyamaz da. Çünkü biz 'müminler kardeştir' düsturunun, İslam'ın rahmet ve barış mesajlarının taşıyıcılarıyız. Burada her hangi bir partiyi, kişiyi savunmak ya da yermek için bu ifadeleri kullanmıyorum ama iftiralarla yalanlarla, bu millete hizmet etmeye çalışan vefakar, cefakar imam kardeşlerime dil uzatılmasına da izin vermeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyorum. Bizim görevimiz partiler üstüdür. Bizim değerlerimiz siyasi görüşlerden çok daha değerlidir. Biz insanı önceleyen bir anlayışın mensuplarıyız" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet Sen Alim Işık Hisarcık Kütahya Yerel Haberler

500

Yorumlar (2)

ankara:

ya biraz haysiyetli olun. imam = para başka ne yapıyorsunuz

1
0
yanıtYanıtla
İLTEBER:

Gönül isterdi ki bu zatı muhterem, iktidar sahipleri ayetle dalga geçtiğinde, bir kula (Haşa) ALLAH''ın sıfatları yüklendiğinde de iman i hassasiyet gösterip tepki verebilse ve bugün toplum üzerinde etkin olan '''' ALLAH adına mı cemaate imamlar, yoksa siyasi güç adına mı ? '''' muammasına nokta koyabilseydi.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title