Haberler

NATO 'Öncü Güç' Oluşturuyor

Güncelleme:

NATO, Ukrayna'dakine benzer krizlerde caydırıcı rol oynayacak "öncü güç" oluşturma hazırlığında.

NATO, Ukrayna'dakine benzer krizlerde caydırıcı rol oynamak amacıyla herhangi bir İttifak ülkesine çok kısa zamanda kaydırılabilecek bir "öncü güç" oluşturma hazırlığında.

Resmi adı "Çok Yüksek Hazırlık Ortak Görev Gücü" olan "öncü güç", Rusya'nın Ukrayna'daki politikaları nedeniyle oluşturulmasına karar verilen ancak gelinen aşamada nereden gelirse gelsin her türlü tehdide karşı caydırıcı rol oynamak ve tehdit algısının yükseldiği üye ülkeleri rahatlatmak amacıyla tasarlanıyor.

4-5 Eylül'de Galler'de yapılacak NATO Zirvesi'nde oluşturulmasına yeşil ışık yakılacak "öncü güç", gerekmesi halinde 2 gün içinde görev yapacağı NATO ülkesinde konuşlandırılabilecek.

Kara unsurlarından oluşacak ve gerekmesi halinde deniz ve hava unsurlarıyla desteklenecek olan "öncü güç", kolay hareket eden, etkili vuruş gücüne sahip ve düzenli birliklerin yanı sıra özel birimlerden oluşan yapıya sahip olacak.

Üst düzey bir NATO yetkilisi, boyutu yaşanan krizin ve alınması gereken önlemin kapsamına göre değişecek olan gücün, örgütü daha çevik bir yapıya kavuşturma hedefiyle bağdaştığının altını çiziyor.

"Öncü güç" için öngörülen görev alanı ise şu aşamada "NATO topraklarıyla" sınırlı olacak. Üst düzey bir NATO yetkilisi, "ileride gerekli görülmesi ve farklı bir siyasi karar alınması halinde görev alanının genişletilebileceğini" söyledi.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, NATO 'nun kimseye saldırma niyeti olmadığını belirterek, "Tehlikeler ve tehditler daha mevcut ve görünür. Müttefiklerimizi korumak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi. - Brüksel

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Ukrayna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title