Haberler

NATO, Türkiye İçin Akdeniz'e Uçak ve Savaş Gemileri Gönderiyor

Güncelleme:

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin güvenliği için Akdeniz'e uçaklar ve savaş gemileri gönderileceğini duyurdu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İngiltere'nin NATO ittifakı kapsamında Türkiye'ye uçak, Almanya ve Danimarka'nın Akdeniz'e taktik komuta gemileri sevk edeceğini söyledi. Stoltenberg Akdeniz'e gönderilecek uçakların ve savaş gemilerinin, düşürülen Rus uçağıyla bağlantılı olmadığını da belirtti.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen Jens Stoltenberg, Rusya ile ilişkilerde öngörülebilirliği yeniden sağlamanın yollarını da ele alacaklarını belirterek, kontrolden çıkabilecek olayları ve kazaları önlemek için şeffaflık ve risklerin azaltılması üzerinde çalışacaklarını söyledi.

"ÖNLEMLER RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİYLE BAĞLANTILI DEĞİL"

Jens Stoltenberg, bir soru üzerine, NATO'nun yıllarca Türkiye'ye destek verdiğini ve eskiden beri savunma planları olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye'ye hava savunma sistemlerinin (Patriotlar) de konuşlandırıldığına değinen Stoltenberg, bugünkü toplantıda da bu desteğin nasıl devam edeceğini ve hangi tür güvencelerin sağlanabileceğini ele alacaklarını söyledi.

Bu önlemlerin Rus uçağının düşürülmesiyle bağlantılı olmadığını, bundan daha önce bazı kararların alındığını savunan Stoltenberg, Türkiye'de halen İspanya'ya ait Patriotlar ile Amerikan savaş uçaklarının destek amaçlı bulunduğunu belirtti.

İNGİLTERE'DEN TÜRKİYE'YE UÇAK

Türkiye'ye gönderilecek destek hakkında bilgiler de veren Stoltenberg, İngiltere'nin NATO ittifakı kapsamında Türkiye'ye uçak, Almanya ve Danimarka'nın Akdeniz'e taktik komuta gemileri sevk edeceğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri, öteki müttefiklerden de benzer taahhütler beklediğini, Türkiye'ye yapılacak bu taahhütlerden bazılarının birkaç hafta içinde yerine getirileceğini söyledi.

Stoltenberg, Rusya kriziyle ilgili olarak ise gerginliklerin azaltılması ve geçtiğimiz haftakine benzer olayların tekrar etmemesi için mevcut mekanizmaların güçlendirilmesine odaklanılması yönündeki çağrıyı yineledi.

"RUSYA'YA KARŞI ASKERİ KAPASİTEMİZİ GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Rusya'nın Suriye'ye gönderdiği S-400 füzelerinin ardından ABD öncülüğündeki koalisyonun bu ülkedeki İŞİD hedeflerine yönelik saldırılarının azaldığının sorulması üzerine Stoltenberg, Rusya'nın Doğu Akdeniz'de yaptığı yığınaklarla başka askeri güçlerin yaklaşmasına engel olacak kapasiteler geliştirdiğini kabul etti.

Stoltenberg, "İşte NATO'yu harekete geçiren nedenlerden biri de tam olarak bu. Bu yüzden, güçlerimizin hazır olma kapasitesini artırdık. İttifak'ın Doğu kısmındaki varlığımızı bu yüzden artırdık. Bu yüzden, daha iddialı bir Rusya'ya karşı askeri kapasitemizi ve caydırıcılığımızı güçlendirmeye devam ediyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Jens Stoltenberg Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (218)

ALİ:

DOGRU. . . . . . BİLGİ. . . . . . VERİLMİYOR. . . . . . HALKA. . . . . . . DOGRU. . . . . . . KONUŞAN. . . . . . TV. . . . KANALLARI. . . . . . KAPATILIYOR. . . . . . . DOGRU. . . . . KONUŞANLAR. . . . . . . HAPİSANEYE. . . . . . ATILIYOR

48
62
yanıtYanıtla
Kürdüm:

Iftira yalan günahtir

yanıt30
yanıt5
Ali temizler:

Bak işine bu konular seni aşar

yanıt0
yanıt0
ALİ:

AMERİKA. . . . . . . . TÜRKİYEDEN. . . . . . . TOPRAK. . . . . . . ALCAM. . . . . . PKK. . . . YA. . . . . . VERCEM. . . . . DİYOR

32
57
yanıtYanıtla
tamburaci:

NE o natoyu gorunce cok mu sevindiniz ulan alayiniz gelse putin hepsini osurtur vallahi.

20
36
yanıtYanıtla
fetih:

dandik devlet rusya yalan dolan iftira sallla sallla adam sanırdım ya

yanıt5
yanıt6
Mehmed:

Rus uçağını zaten NATO''nun izniyle düşürdüler. . Kimse boş erkeklik yapmasın

17
31
yanıtYanıtla
.....................:

Türklük. Turan gibi Sacma sapan! seyler degil!!! ISLAM KAZANACAK!

11
36
yanıtYanıtla
EREWRWER:

DEVE SİDİĞİYLE Mİ KAZANACAN ŞEYTAN TAŞLARKEN KULLANDIĞIN TAŞLARLA MI KAZANACAN?

yanıt20
yanıt12
bozkurt:

bundan hic suphen olmasin

yanıt3
yanıt2
Tüm 218 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title