Haberler

NATO Parlamenter Asamblesi Toplantısı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın konuşması Karadağ Başbakanı Milo Dukanovic'in konuşması Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, "Kosova'nın NATO üyeliği sadece Balkanlar için değil, tüm Avrupa için önemlidir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın konuşması

Karadağ Başbakanı Milo Dukanovic'in konuşması

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, " Kosova'nın NATO üyeliği sadece Balkanlar için değil, tüm Avrupa için önemlidir." dedi.

Rama, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenen NATO Parlamenter Asamblesi bahar oturumu toplantıları kapsamında, Karadağ Başbakanı Milo Dukanovic ve Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta ile bir araya geldi.

Toplantıda açıklama yapan Rama, NATO üyeliğinin Arnavutluk'a yeni bir gelecek kurmada refah getirdiğini söyledi.

Kosova'nın NATO üyeliğine değinen Rama, " Kosova'nın NATO üyeliği sadece Balkanlar için değil tüm Avrupa için önemlidir. NATO ile Kosova arasındaki ilişkilerin kurumsallaşması bölge ülkelerin üyelik sürecinde tepkime görevi görecektir." diye konuştu.

Rama, Karadağ'ın NATO üyeliğini de "stratejik adım" şeklinde değerlendirerek, "Arnavutluk, Karadağ'ın NATO üyeliğini her zaman desteklemiştir." ifadesini kullandı.

Dukanovic de Karadağ'ın Balkanlarda istikrarın faktörü olarak tanımlandığını belirterek, "Katılım protokolünün imzalanmasıyla Karadağ, NATO'nun bir parçası haline geldi. Ülkemiz, yükümlülüklerini yerine getirmekteki kararlılığını sürdürecektir. Dünyanın birçok zorlukla karşılaştığı şu günlerde bölgedeki aktif katılımımızla güvenliğe katkı sağlamayı hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

Meta ise güvenliğin hukukla düzenlenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Son zamanlarda acı sahnelerin yaşandığı sığınmacı krizine şahit olduk. Sınırlarımızı korumakla sorumluyuz ama bu insanlara da yardım sağlamalıyız. Arnavutluk, kendi imkanları çerçevesinde destek sağlayacak ve duvar örmeyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

"Savaş yerine barışı konuştuk"

Öte yandan, NATO Genel Sekreter Yardımcısı Alexander Vershbow da NATO üyeliğinin Karadağ'ın bağımsızlığını güçlendireceğine işaret ederek, NATO üyesi olmanın hem dönüştürücü etkisi olduğunu hem de ekonomik gelişmeye katkı sağladığını söyledi.

NATO Parlamenterler Asamblesi Başkanı Michael Turner da Arnavutluk'un ortak savunmaya katkı sağlayarak birçok zorluğun üstesinden geldiğini belirterek, "Batı Balkanlarda şiddete son vermeyi başardık. Savaş yerine barışı konuştuk. NATO'nun genişlemesi hem yeni üye hem de üye devletler için önemlidir." dedi.

Tiran'da cumartesi günü başlayan NATO Parlamenter Asamblesi bahar oturumu, düzenlenen kapanış paneliyle sona erdi.

Toplantıya Türkiye'den de NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı AK Parti Milletvekili Osman Aşkın Bak ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu üyeleri CHP milletvekilleri Faik Öztrak ve Şafak Pavey ile HDP Milletvekili Ziya Pir katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Arnavutluk Edi Rama Karadağ Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title