Haberler

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, Rusya'nın Kırım'da nükleer silah bulundurmasının uluslararası hukuktan doğan yükümlülüklerin ihlali anlamına geleceğini belirterek, Rusya'nın tutumunun uluslararası toplum tarafından kararlı ve uygun şekilde takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Klimkin, Antalya'daki NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında düzenlenen NATO- Ukrayna Komisyonu oturumunun ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Oturumun oldukça başarılı geçtiğini ve tüm ülkelerin Ukrayna'ya desteğini ifade ettiğini vurgulayan Klimkin, toplantıda dile getirilen "Eğer Ukrayna başarısız olursa hepimiz başarısız oluruz" ifadesinin Ukrayna'nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünün yanı sıra uluslararası sınırların değişmezliği ve Kırım'ın tanınmaması konusunda sergilenen birliğin ve taahhüdün sembolü olduğunu söyledi.

Toplantıda pek çok konunun etraflıca ele alındığını kaydeden Klimkin, gün içinde bir araya geldiği bakanlardan Ukrayna'ya destek mesajı almasının önemli olduğuna işaret etti.

Gürcü mevkidaşı Tamar Beruçaşvili ile yaptıkları görüşmede NATO'ya entegrasyon konusunda ortak tavır sergileme ve ortak hareket etme konusunda hemfikir olduklarını ifade eden Klimkin, önceliklerinin güvenlik ve savunma sektörünü de içine alacak reformlar olacağını kaydetti.

Klimkin, "Hedefimiz tüm güvenlik ve savunma sektörünü NATO standartlarına yükseltmek. Bu hedefi hayata geçirmek konusunda ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

Bir soru üzerine ABD'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve bağımsızlığını desteklediğine yüzde 100 inandığını belirten Klimkin, kendileri için asıl endişe kaynağının Rusya'nın Ukrayna'yı zayıflatmaya ve istikrarsızlaştırmaya devam etmesi olduğunu söyledi. Klimkin, Minsk Anlaşması'na tam anlamıyla uyulması gerektiğini dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Klimkin, Kırım'la ilgili bir soru üzerine Kırım'ın Ukrayna'ya ait olduğu ve olacağını vurguladı.

Kırım'daki insani durumun her geçen gün daha da kötüye gittiğini anlatan Klimkin, Kırım Tatarlarının durumunu, geleceklerini, ortadan kaybolan ve öldürülen insanları, ifade özgürlüğünü tamamen yasaklanmasını, çalışmasına engel olunan ve kapatılan Kırım Tatar medyasını Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptıkları görüşmede konuştuklarını aktardı. "Kısacası insan hakları ihlalleri çok kötüye gidiyor" diyen Klimkin, Kırım halkına yardım edilmesi gerektiğini bildirdi.

Oturum sonrasında yapılan ortak açıklamada nükleer silahlarla ilgili hususların yer almasının nedeni sorulan Klimkin, "Kırım'da nükleer silah bulundurması Rusya'nın uluslararası hukuktan doğan sorumluluklarının büyük bir ihlali anlamına gelir" dedi.

Hazırlık dahil her türlü teşebbüsün ve Kırım'da nükleer silah bulundurması ihtimaline yönelik Rusya tarafından verilen mesajların uluslararası zorunlulukların ihlali olduğunu kaydeden Klimkin, bunun uluslararası toplum tarafından "kararlı ve uygun şekilde takip edilmesi gerektiğini" söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Pavlo Klimkin Ukrayna Kırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title