Haberler

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in konuşması NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı- NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: - "(Rusya'nın) Kırım'da nükleer silah ve bu silahlara ait atış sistemlerinin konuşlandırılması ihtimalini içeren ifadelerden derin endişe duyuyoruz"- "Rusya'nın saldırgan eylemlerini güçlü bir şekilde kınıyoruz ve Rusya'yı uluslararası hukuka uymaya çağırıyoruz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in konuşması NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı- NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: - "(Rusya'nın) Kırım'da nükleer silah ve bu silahlara ait atış sistemlerinin konuşlandırılması ihtimalini içeren ifadelerden derin endişe duyuyoruz"- "Rusya'nın saldırgan eylemlerini güçlü bir şekilde kınıyoruz ve Rusya'yı uluslararası hukuka uymaya çağırıyoruz. Kırım'ı ilhakı hukuk dışı ve gayrimeşru, tanımıyoruz ve tanımayacağız" NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Kırım'da nükleer silah konuşlandırması ihtimalinden derin endişe duyduklarını açıkladı.Stoltenberg, Antalya'daki NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında düzenlenen NATO- Ukrayna Komisyonu oturumunun ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.NATO'nun Ukrayna'nın bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü ve dış müdahalelerden bağımsız olarak kendi geleceğine karar verme hakkını kesin şekilde savunacağını vurgulayan Stoltenberg, "Rusya'nın saldırgan eylemlerini güçlü bir şekilde kınıyoruz ve Rusya'yı uluslararası hukuka uymaya çağırıyoruz. Kırım'ı ilhakı hukuk dışı ve gayrimeşru, tanımıyoruz ve tanımayacağız" diye konuştu.Rusya'nın Kırım'da devam eden askeri yığınağını da kınadıklarını açıklayan Stoltenberg, "Kırım'da nükleer silah ve bu silahlara ait atış sistemlerinin konuşlandırılması ihtimalini içeren ifadelerden derin endişe duyuyoruz" ifadesini kullandı.Stoltenberg, Rusya'nın Karadeniz bölgesindeki askeri yığınağın bölgesel istikrar açısından sonuçları olacağını kaydetti.Minsk Anlaşması'nın Ukrayna'nın doğusundaki anlaşmazlığın çözümü için en iyi yöntemi sunduğunu belirten Stoltenberg, ancak ateşkesin giderek daha fazla ihlal edildiğini, Rusya'nın ayrılıkçılara yardımının sürdüğünü, AGİT gözlemcilerinin engellenmeye devam edildiğini söyledi.Stoltenberg, tüm tarafları üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırdı. Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunu istikrarsızlaştırmaya son vermesi, ayrılıkçıları desteklemeyi bırakmasını ve Ukrayna'daki askeri malzemelerini geri çekerek siyasi çözümü desteklemesi gerektiğini vurguladı. Ukrayna'nın reform ve uzlaşı çabalarını takdirle karşıladıklarını ifade eden Stoltenberg, reformların müreffeh ve demokratik bir gelecek için anahtar olduğunu anlattı. Sahip oldukları yakın işbirliğinin Ukrayna'nın kendini savunma kapasitesini artıracağını dile getiren Stoltenberg, Ukrayna'yı komuta, lojistik, siber güvenlik ve yaralı askerlerin rehabilitasyonu konusundaki desteklerine işaret etti.Kiev'deki NATO ofisinin personel sayısını artırdıklarını aktaran Stoltenberg, Ukrayna hükümetine özellikle de Ukrayna Savunma Bakanına danışmanlık sağlayacaklarını duyurdu.Stoltenberg, Ukrayna'nın sonbaharda yapılacak NATO öncülüğündeki Afet Müdahale Tatbikatı'na ev sahipliği yapacağını açıkladı.ABD, Kanada ve İngiltere'nin Ukrayna'ya askeri eğitim desteği vereceğini söyleyen Stoltenberg, pek çok NATO ülkesinin de Ukrayna'ya öldürücü olmayan askeri malzeme yardımında bulunacağını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Jens Stoltenberg Ukrayna Kırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title