Haberler

Nasreddin Hoca ve Keloğlan" Eşek Sırtında Emniyet Kemeri Taktı

Sivas'ta, emniyet kemeri takmanın önemine dikkati çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, Nasreddin Hoca ve Keloğlan'ı canlandıran iki öğrenci, eşeğe binip emniyet kemeri kullandı.

Sivas'ta, emniyet kemeri kullanımının önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, Nasreddin Hoca ve Keloğlan'ı canlandıran iki öğrenci, eşek sırtında emniyet kemeri taktı.

Kızılırmak İlkokulu'nun 2 B sınıfı öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde kent merkezine geldi. Bu sırada iki öğrenci eşeğe ters binen Nasreddin Hoca ve yanında yürüyen Keloğlan'ı canlandırdı. Temsili Nasreddin Hoca, meydandaki süs havuzuna maya çaldı.

Eşeğe sırasıyla binen Nasreddin Hoca ve Keloğlan, temsili olarak emniyet kemeri taktı. Nasreddin Hoca ve Keloğlan, emniyet kemeri takmanın önemine vurgu yaparak, sürücülerden ve araçta bulunan yolculardan emniyet kemerlerini kullanmalarını istedi.

İki öğrenci, daha sonra Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde trafik polislerince durdurulan araçlardaki vatandaşları emniyet kemeri takmaları konusunda uyararak, broşür dağıttı.

Sınıf öğretmeni Mustafa Timur Öztürk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Çocuk Bayramı'nda emniyet kemeri kullanımına dikkati çekmek için farklı bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Kazaların çoğunda emniyet kemeri kullanılmaması sonucu ölümlerin yaşandığını belirten Öztürk, "Sivas Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Tescil Denetleme Şubesi'nce okulumuzda öğretmenlerimize yönelik emniyet kemeri konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlenmişti. Buradan yola çıkarak farklı bir program düzenledik, etkinliğimizin örnek teşkil etmesini diliyorum" dedi.

Öğrenciler, etkinliğin ardından Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının sahnelendiği programı izledi.

Programa, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Mili Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve kentteki ilkokullarda eğitim gören öğrenciler katıldı. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Nasreddin Hoca Kızılırmak Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title