Haberler

Nasreddin Hoca Beldesindeki "Bağbaşı Göleti"Nin İhalesi Yapıldı

Sivrihisar ilçesi Nasreddin Hoca beldesinde yapılan Bağbaşı Göleti'nin yapımına başlanacak.

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi Nasreddin Hoca beldesinde yapılan Bağbaşı Göleti'nin ihalesi yapıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin İlhan, ihalesi yapılan Bağbaşı Göleti projesinin yakın zamanda başlayacağını belirterek, gölet ile 7 bin dönüm araziyi suya kavuşturacağını, çevresindeki mesire yerleri ile turistik bir potansiyel oluşturacağını bildirdi.

Çevrenin iklimini de değiştireceğini savunan İlhan, "Araziler, kapalı sistem sulama ile sulanacak. Bir sene içinde bitirilmesi pla proje yaklaşık 13 milyon liraya mal olacak" dedi.

İlhan, beldeyle ilgili yaptıkları çalışmaları da anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu zamana kadar olmayan, foseptik çukurla idare edilen kanalizasyon meselesini çözdük. Yüzde 50 İller Bankası hibeli, 12 kilometrelik kanalizasyon şebekesini 1 yıllık bir çalışma sonucunda tamamlayarak, halkımızın hizmetine sunduk. Beldemizin içme suyu isale hattı çok eski olduğu için sakıncalar ve olumsuzluklar oluşturmaya başlamıştı. Yaptığımız proje ile İller Bankasından 17 kilometrelik içme suyu borusu ve 19 adet yangın söndürme vanası hibe aldık, işçiliğini de belediye olarak kendi imkanlarımızla yaparak, beldemizi sağlıklı içme suyuna kavuşturduk. Ayrıca, içinde yemekhane, düğün salonu ve toplantı salonu olan 400 metrekare alana sahip çok amaçlı Nasreddin Hoca Sosyal Tesislerini beldemize kazandırdık. Bu hizmetlerin gerçekleşmesine vesile olan Ak Parti Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese şükran borçluyum." - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Nasreddin Hoca Sivrihisar Eskişehir Bağbaşı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title