Haberler

    Nasa'nın Fizik Kurallarına Aykırı Motoru

    İki gün öncesine kadar Mars'a birkaç haftada gitmek bir hayaldi, artık mümkün olabilir.

    İki gün öncesine kadar Mars'a birkaç haftada gitmek bir hayaldi, artık mümkün olabilir.

    Tabii hemen değil ama NASA'nın üzerinde çalıştığı yeni motor teknolojisi sayesinde gelecekte sadece Mars'a değil, bize en yakın yıldız sistemi olan Proxima Centauri'ye sadece 30 yılda gitmek bile mümkün.

    Ohio, Cleveland'da düzenlenen bir bilim konferansında raporlarını sunan NASA bilimadamları, normalde fizik kurallarına aykırı bir motor inşa ettiklerini anlattılar. Texas'daki Eagleworks Laboratuarları'nda gerçekleştirilen deneyde, içinde hiçbir yakıt olmadan çalışan bu motordan çok küçük bile olsa itiş alabildiklerini gösterdiler.

    Normalde fizik kurallarına göre çalışan motorlarda, yakıtın yanması ile oluşan enerjinin itiş gücüne dönüşmesi sözkonusu. Ama bilimadamları test ettikleri iki farklı tasarımda, çalışmamasını bekledikleri modelde bile çok küçük bir itiş gözlemlediklerini söylüyorlar. Bu durum, fizik kurallarınca bilinen hiçbir elektromanyetik fenomene uymuyor.

    Cannae Drive ismi verilen bu motorda özel tasarlanmış bir hazneye mikrodalga enjekte ediliyor. Haznenin gittikçe genişleyen duvarlarına çarparak yayılan mikrodalga, finalde bir radyasyon basıncı oluşturuyor. Bu basınç da itişe çevirililebiliyor. Şu anda bu tasarımın ürettiği itiş gücü, bir iPhone'ın ağırlığına bile denk değil deniliyor ama eğer NASA bu sistemi büyütüp geliştirebilirse, yakıtsız ve çok hafif uzay gemisi motorları inşa etmek mümkün olabilecek.

    Aşağıda Cannae Drive teknolojisinin yaratıcısı Guido Fetta'nın, bu teknolojinin pratik uygulamalarını anlattığı videoyu izleyebilirsiniz.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Cleveland Teksas Ohio Nasa Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title