Haberler

    Nasa, Mars'taki Co2'den Oksijen Yapacak!

    NASA, Mars 2020 aracını duyurdu.

    Emre Çetinkaya - -

    NASA, Kızıl Gezegen için çalışmalarını sürdürüyor. 2011 yılında Mars'ta daha önce yaşam olup olmadığını araştırmak, suyun rolünü incelemek ve Mars'ın iklimi ile jeolojisini etüt etmek için gönderilen Curiosity aracından sonra şimdi yeni bir araç açıklandı. NASA, Mars 2020 isimli robotunu duyurdu.


    Şu an konsept çalışmaları yayınlanan Mars 2020 birçok yeteneğe sahip olacak. Ancak aracın en çok dikkat çeken yanı ise Mars atmosferindeki karbondioksidi, yakıt olarak kullanabileceği saf oksijene çevirebilecek olması. Geniş zamanlı olarak bu tarz araçlarla, Mars'ta insanların nefes alabilmeleri için gerekli oksijenin sağlanabileceği düşünülüyor.


    Toplamda 130 milyon dolara mal olması beklenen bu aracın, insanların Mars'ı daha iyi bir şekilde keşfedebilmelerine yardım edecek.


    Mars atmosferine 2020 yılında inecek olan bu araç, Mars atmosferinin nasıl olduğunu, yerçekimini ve diğer çevresel koşulları inceleyecek.


    Öte yandan Mars 2020 robotunun kullandığı bu teknolojiyi yıllar önce Uluslararası Uzay İstasyonu da kullanmıştı. Ancak bu başka bir gezegende ilk kez denenecek.





    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya Nasa Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title