Haberler

NASA'dan Bakan Eroğlu'na Yanıt: Hava Tahminleri Yapmıyoruz

Güncelleme:

NASA, Bakan Veysel Eroğlu'nun hava tahmini konusundaki çalışmalarına yönelik sözlerine cevap vererek, hava tahmini işlerine bakmadıklarını söyledi.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun NASA'nın hava tahmini konusundaki çalışmalarını yetersiz bulduğuna yönelik sözlerine cevap vererek, hava tahmini işlerine bakmadıklarını söyledi.

BAKAN EROĞLU: NASA DA KİM OLUYOR?

TBMM'de bir grup gazeteciyle sohbetinde, geçen ay açıklanan bir araştırmaya göre NASA'nın Türkiye'yi de kapsayan Doğu Akdeniz bölgesinde 1998 yılında başlayan ve halen süren kuraklığın son 900 yılın en kötüsü olduğu yönünde bir sonuca ulaştığı haberlerini değerlendiren Eroğlu, "NASA'nın meteorolojik hava tahminleri, bizim gerimizde, geçen yıl yaptıkları tahminleri tutmadı mesela. Bizim teknolojimiz onlardan ileri. NASA da kim oluyor?" demişti.

''RESMİ BİR NASA RAPORU DEĞİL''

NASA Sözcüsü Sean Potter, yaptığı açıklamada, kuraklık konusunda yürütülen araştırmanın resmi bir NASA raporu olmadığını belirterek şunları söyledi: "Bahsettiğiniz araştırma, NASA araştırma merkezinden bir bilim insanı da dahil, bir grup bilim insanı tarafından yürütüldü. Resmi bir NASA raporu değildir."

Sean, Eroğlu'nun "NASA'nın meteorolojik hava tahminleri bizim gerimizde." şeklindeki sözlerine ilişkin olarak, "NASA, hava tahmini uydularının kontrolünü yürütmez ve uygulamaya dönük hava tahminleri yapmaz. Bu, Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi'nin (NOAA) sorumluluğudur." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Veysel Eroğlu Doğu Akdeniz Türkiye Dünya Haberler

500

Yorumlar (12)

DAVUT:

BİR BAKAN DER Bİ KERE DEN Bİ ŞEY OLMAZ DİĞERİ DER NASA BİLMEZ ALLAH BİLİR. LA BUNLAR OKUMUŞ CAHİLSE BU MİLLET BUNLARA OY VERİR SE BU MİLLET TE APTALLIK TAVAN YAPMIŞTIR.

18
1
yanıtYanıtla
Nmss:

1 Gram utanmışmıdııııııır tabbiki hayır :)))

13
0
yanıtYanıtla
halk:

Bizi bütün dünyaya rezil etmeye yemin etmis bu AKPliler. Aldinmi cevabini bakan müsveddesi.

10
0
yanıtYanıtla
tose:

Nasa da haddini bilecek. ! Türkiye ile ilgili konuşurken dikkat edecek. !

3
6
yanıtYanıtla
hasan-x:

Birkereden birsey olmaz nasilsa parayi veren düdügü caliyor. . . . AKP ne diyordu. . . . . oglan bizim kiz bizim. . . . . meclis bize birsey yapamaz. . . . . yasama yürütme Adalet bizim Sarayli Padisah Recepin elimizde

9
0
yanıtYanıtla
AKİLDİSİ BİSİ:

Bir ulkede bakan boyle kendini gulunc dusuriyosa bu ulkenin rabbim tes elden kurtarsin vatanadsimizi

8
0
yanıtYanıtla
AKEPE BİTİRDİN MEMLEKETİ.:

NASAYI İNDRA GANDİ MASASI SANAN OKUMUŞ BAKAN KİM OLABİLİR . AKEPELİ TABİİKİ.

7
0
yanıtYanıtla
İSTANBULUN İHTİYAR DELİKANLISI:

BU ADAM BOŞ BOŞ KONUŞUYOR GERÇEKTEN DÜNYA ŞU ANDA KURAKLIĞA DOĞRU ADIM ADIM GİDİYOR EN BASİTİ İSTANBULDA ON SENEDİR ŞİDDETLİ BİR KIŞ YAŞANMADI ONDAN ÖNCE BİRKAÇ SENE ARALIKLARLA İSTANBULA ŞİDDETLİ KIŞ OLUYORDU ESKİLER VE ARAŞTIRANLAR BUNU BİLİR

3
2
yanıtYanıtla
ALLAH C C HERSEYİ GORMEKTE:

AKP ye bi teneke zeytinyag aldim hediye olsun :D

4
0
yanıtYanıtla
HASAN:

bu sene kuraklık olursa yağış olmazsa senden bilirim Veysel Eroğlu

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title