Haberler

Nasa'da Asistanlık Yapan Üniversite 1.'si Fetö'den Tutuklandı

Kocaeli’de FETÖ/PDY operasyonu kapsamında aralarında NASA’da asistan olarak görev yapan bir üniversite birincisinin de bulunduğu 12 kişi tutuklandı.

Kocaeli'de FETÖ/PDY operasyonu kapsamında aralarında NASA'da asistan olarak görev yapan bir üniversite birincisinin de bulunduğu 12 kişi tutuklandı.

Kocaeli'de düzenlenen FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlar kapsamında aralarında 2 vali yardımcısı, polisler ve NASA'da asistanlık görevi yapmış bir kişinin de bulunduğu 24 kişi sabah saatlerinde adliyeye çıkarılmıştı. Adliyede savcı karşısında ifade veren 24 kişi arasında sorguları NASA'da 1 yıl asistanlık görevi yaptığı belirlenen Halim N., 1 bayan katip ve 10 polisin de bulunduğu 12 kişinin tutuklanmasına karar verildi. Savcı karşısına çıkanlar arasındaki vali yardımcıları Adnan Ç. ile Abdulkadir G. ve 5 kişinin ise denetimli serbestlik şartı ile serbest kaldı. Diğer 5 kişi ise serbest bırakıldı.

Tutuklanan Halim N.'nin Türkiye'de üniversiteyi 1. olarak bitirdikten sonra doktora için burslu olarak Amerika'ya gittiği ve eğitimi sırasında bir yıl NASA'da araştırma görevlisi olarak görev yaptığı belirlendi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title