Haberler

Narlıdere'den Rengarenk Final

Güncelleme:

Narlıdere Belediyesi 'Geleneksel Çiçek Yarışması' Narlıdere demokrasi meydanında gerçekleştirildi.

Bu yıl ilk defa demokrasi meydanında düzenlenen yarışmaya büyük ilgi gördü. Narlıdereli çiçek üreticileri ve çiçekçilere ait binlerce çiçek meydanı gökkuşağına çevirdi. Yarışmadan sonra sahne alan Bulutsuzluk özlemi 19 Mayıs gençlik ve Spor bayramı coşkusunu Narlıdereli gençlere tam anlamıyla yaşattı.

Daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için bu yıl demokrasi meydanında düzenlenen Narlıdere Geleneksel çiçek yarışması büyük ilgi gördü. Yarışmayı Narlıdere Belediyesi Başkanı Abdül Batur, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Narlıdereliler izledi. Narlıdere'li üreticiler tarafından yetiştirilen birbirinden güzel binlerce çiçek İzmir Çiçekciler Odası başkanı Kazım Kış, Flora Çiçekçiler Kooperatifi başkanı Erkan Mutlu, Flora Çiçekçilik İzmir Şube Müdürü Muhammet Kazdal, İzmir Çiçekçiler Odası Onursal Başkanı Mesut Tutar, İTO Meclis Üyesi Çiçek Komitesi Başkanı Ali Osman Öymen, Çiçekçiler Odası İzmir temsilcileri ve Belediye meclis üyesi Serpil Akgün'den oluşan jürinin karşısına çıktı.

Çiçekçilerle ortak platform

Narlıdere 'Geleneksel Çiçek Yarışmasında' bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, kesme çiçekçiliğin ve çiçekçilik sektörünün desteklenmesi için bu festivali düzenlediklerini ifade etti. Batur"13 yıldır yaptığımız geleneksel hale getirdiğimiz çiçek yarışmamız, üretici ile tüketicinin bir araya gelmesini sağlayan çok güzel bir ortam. Doğumdan ölüme hayatımızın tamamını kapsayan çiçek ve çiçeğin sektörünün desteklenmesi bizim için önemli. Biz çiçek üreticisi arkadaşların her zaman yanındayız. Yarışmamızın hayat bulması bugün burada Narlıderelilerle buluşmasını sağlayan başkanlara, sektör temsilcilerine çok teşekkür ediyorum ama en büyük teşekkürü de bu güzel eserleri yaratan üreticililerine ediyorum. Daha güzel daha geniş kapsamlı olarak çiçek sektörüne destek vermek için çiçek ile ilgili organizasyonlar kapsamında tüm belediyelerle ortak bir çalışma platformunda bir araya gelmesi gerekiyor. Bizde bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız" dedi.

Rengarenk 19 mayıs

Çiçek üreticilerinin ürettiği birbirinden güzel çiçekler maharetli ellerde şekillendi ve jürinin değerlendirmeleri neticesinde ödüllerini aldılar. Kırmızı Gül, Beyaz Gül, Renkli Gül, Standart Karanfil, Gerbera, Oriental Lilyum, Asiatik Lilyum, Yeşillik /Garnitür kategoriler ile serbest aranjman, serbest Buket, gelin buketi kategorilerinde yarışan yarışmacılar jüri değerlendirmelerinin ardından ödüllerini ve plaketlerini Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çiçek örgüt ve oda temsilcilerinden aldılar. Çiçek yarışmasının sonunda geleneksel hale gelen gelin buketi atma etkinliği gerçekleştirildi. Üç Narlıdereli genç kız ellerindeki gelin buketlerini arkalarında bulunan heyecanlı kalabalığın üzerine attılar ve Çiçek yarışması bu etkinlikten sonra son buldu. Çiçek yarışmasının ardından sahne alan Bulutsuzluk Özlemi gençleri coşturdu. Birbirinden güzel şarkılarını seslendiren Bulutsuzluk Özlemi solisti Nejat Yavaşoğulları'na Narlıderenin en güzel çiçeklerinden oluşan bir buket sunan Başkan Batur aynı zamanda günü anısına Narlıdere'yi ve tahtacı kültürünü temsil eden Narkız heykeli verdi. Kısa bir konuşma gerçekleştiren Batur"Tüm gençlerin ve kendini genç hissedenlerin 19 Mayıs gençlik ve spor bayramını kutluyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdül Batur Narlıdere 19 Mayıs İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title