Haberler

Narkotim Projesi

İzmir Valisi Toprak: "Ülkemiz uyuşturucu tacirlerinin transit geçiş güzergahı iken son yıllarda hedef ülke konumuna gelmiştir.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Türkiye'nin son yıllarda uyuşturucu konusunda hedef ülke konumuna geldiğini belirterek, geleceğin teminatı gençlerin korunması için atılacak adımların önem arz ettiğini söyledi.

Toprak, Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı kapsamında 11 ilde eş zamanlı hayata geçirilen "Narkotim" projesinin açılışı dolayısıyla Konak Meydanı'nda düzenlenen törende, uyuşturucunun önemli bir sağlık sorunu olmasının yanında aile ve toplumsal sorunları da beraberinde getirdiğini bildirdi.

Uyuşturucunun toplumların umutlarını yitirmelerine yol açan, aileleri parçalayan günümüzün en önemli sorunlarından biri olduğuna işaret eden Toprak, zamanla toplumun kanayan yarası haline gelen uyuşturucu sorununun, çözüm arayışlarını da beraberinde getirdiğini ifade etti.

Sonucunda ekonomik ve toplumsal zararlar bulunan uyuşturucu kullanımının toplumu derinden etkilediğini vurgulayan Toprak, şöyle devam etti:

"Kötü alışkanlıklardan ve uyuşturucudan toplumumuzu korumalıyız. Genç nüfus göz önüne alındığında uyuşturucuyla mücadelede sürekli gelişen ve değişen mücadele çalışmalarını ortaya koymayı gerekli hale getirmiştir. Türkiye'nin özellikle metropol kentleri başta olmak üzere uyuşturucu yaşı her geçen gün aşağıya inmektedir. Bunun için daha etkin tedbirler alınması ve projeler üretilmesi gerekmektedir. Uzun yıllardır başarılı bir mücadele verilen narkotik madde yakalamalarında ülkemiz dünya genelinde önemli bir yer tutmaktadır. Ülkemiz uyuşturucu tacirlerinin transit geçiş güzergahı iken son yıllarda hedef ülke konumuna gelmiştir. Bu geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin korunması için atılacak adımların ne denli önem arz ettiğini gösteriyor."

Vali Toprak, ayrıca Narkotim projesinin sorunun çözümü konusunda önemli bir adım olduğunu kaydetti.

İzmir'de Çocuk Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi'ni (ÇAMATEM) hizmete açacaklarına da değinen Toprak, böylece tedavi kapasitesinin artacağını belirtti.

"Narkotik ekipleri güçlendi"

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya proje kapsamında narkotik ekiplerde görevli 140 personele 85 yeni personel, 16 motosiklet ve 20 otomobilin daha ilave edildiğini söyledi.

Uzunkaya, "Uyuşturucuyla mücadele konusunda İzmir'de 11 ayda, 7 bin 877 planlı operasyon yapıldı. 2 bin 400 kilogram esrar, 76 bin 500 uyuşturucu hap, 67 kilogram sentetik uyuşturucu, 40 kilogram eroin, bin 750 gram kokain ele geçirildi. Gözaltına alınan 10 bin 449 şüpheliden 457'si tutuklandı" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Toprak Türkiye Konak İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title