Haberler

Narkotik Uzmanından Ailelere ve Gençlere Öğütler

ANTALYA (İHA) – İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Narkotik Uzmanı ve Yazar İsa Altun, ailelere çocuklarına ilgi göstermeleri tavsiyesinde bulunarak, “Onun gözüne günde 60 saniye ilgiyle bakarsanız inanın çocuğunuz uyuşturucuya bulaşmaz” dedi.

ANTALYA (İHA) – İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Narkotik Uzmanı ve Yazar İsa Altun, ailelere çocuklarına ilgi göstermeleri tavsiyesinde bulunarak, "Onun gözüne günde 60 saniye ilgiyle bakarsanız inanın çocuğunuz uyuşturucuya bulaşmaz" dedi.

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nde "Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucuya Hayır" semineri düzenlendi. Seminere Manavgat Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, belediye meclis üyeleri, aileler ve basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Seminere öğrenci ve öğretmenlerin katılımının ise oldukça az olduğu gözlendi. Seminerde konuşan uzman narkotikçi İsa Altun, konuşması öncesi "Bir kereden çok şey olur" isimli kitabını imzalayarak katılımcılara dağıttı. Gençlere ve ailelere uyuşturucuya karşı bilinçlendirme çalışmalarından dolayı dönemin Emniyet Müdürü Necati Bilican tarafından "Yılın Polisi" de seçilen İsa Altun, 30 yıllık tecrübelerini ve uyuşturucu bağımlılığı konusunda bildiklerini ve yaşadıklarını Manavgat halkına anlattı. Türk polisinin narkotik dalında uzman olduğunu, bu konuda kesinlikle tereddütlerin bulunmaması gerektiğine dikkat çeken İsa Altun, Antalya'da görev yaptığı dönemde de narkotik çalışmalarını yakından takip ettiğini dile getirdi.

"GÜNDE 60 SANİYE SEVGİYLE BAKIN"

Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olmasının sevindirici olduğu kadar aynı zamanda endişe verici olduğunu belirten Altun, bu kitlenin iyi ya da kötü şeylere kolaylıkla yönlendirilebileceğini söyledi. Madde bağımlılığı konusunda önce ailelerin bilinçli olması gerektiğini belirten Altun, ailelere "Bir ülkenin sonunu istiyorsanız kaleyi içten yok edersiniz. Önce gençliğine zarar verirsiniz. Kültürünü yok edersiniz. Aileler çocuklarına rol model olmalıdır. Biz çocuklarımıza iyi davranışlarımızla örnek olmalıyız. Ayrıca sevgi ve ilginin büyük önemi var. Günde 60 saniye çocuklarınızın gözünün içine sevgiyle bakın. Böyle yaparsanız çocuğunuz madde bağımlılığına bulaşmayacaktır. Birazcık sevgi ve ilginin açamayacağı kapı yoktur" telkininde bulundu.

Milliyet Gazetesi'ndeki madde bağımlılığı, bilişim suçları gibi güncel konulardaki köşe yazıları ile de tanınan Yazar ve uzman İsa Altun, Manavgat'ta son günlerde yaşanan genç ölümlerini medyadan takip ettiğini ancak bu konuyla ilgili ailelerin fısıltı gazetelerine ve sosyal medya paylaşımlarına inanmamaları gerektiğini söyledi. İsa Altun, "Genç ölümlerimizin haberini üzüntü ile öğrendim. Ancak lütfen fısıltı gazetelerine inanmayın. Aldığımız bilgiye göre henüz otopsi sonuçları alınmamış. Manavgat'ta halkı ve aileleri tedirgin edecek bir durum söz konusu yoktur. Her şeyden önce Antalya tecrübeli bir İl Emniyet Müdürü'ne sahip. Müdürümüz Cemil Tombul'un başarılı çalışmaları yadsınamaz. Manavgat'taki emniyet mensubu arkadaşlarımızın da son derece duyarlı olduğunu biliyorum" dedi.

"GERÇEK TEHLİKE OKUL ÖNÜNDE DEĞİL İNTERNETTE"

İsa Altun, "okul önlerinde uyuşturucu satılıyor" iddialarına da açıklık getirerek aileleri bir nebze de olsun rahatlatırken, gerçek tehlikenin internette olduğunu söyledi. İsa Altun, "Uyuşturucu satmanın cezası çok büyük. Bunu uyuşturucu satıcıları da biliyor. Ayrıca her okulun önü sivil polislerce takip ediliyor. Bu yüzden okul önlerinden tedirgin olmayın. Bu mümkün değil. Ancak çocuğunuzun internet kullanımını takip edin. Çünkü bin 800 internet sitesi kanalıyla uyuşturucu satıldığının bilgileri elimizde mevcut. Anne babalar çocuklarının internet şifresini mutlaka bilmeli ve takip etmelidir" dedi.

Uzman İsa Altun, daha sonra aileler, basın mensupları ve katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. İsa Altun, sosyal belediyecilik örneği vererek kamuoyunu önemli bir konuda eğitmek için girişim yapan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e de teşekkür etti. Seminer sonunda Manavgat Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, Manavgat halkı adına çiçek ve plaket hediye ederek Altun'a teşekkür etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İbrahim Sözen Manavgat Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title