Haberler

Nar Hasadı 15 Ekim'den Önce Yapılmamalı

Antalya’nın Kumluca ilçesi Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, 15 Ekim’den önce hasat edilen narın üreticiye zarar verdiği belirtti.

Antalya'nın Kumluca ilçesi Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, 15 Ekim'den önce hasat edilen narın üreticiye zarar verdiği belirtti.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, ilçede nar üretiminin her geçen yıl arttığını ancak her yıl olduğu gibi bu yıl da bazı tüccar ve üreticilerin erken hasat ederek zamansız kazanç elde etme peşinde olduklarını söyledi. Kayhan, ilçede yaklaşık 8 bin dekar alanda nar üretimi yapıldığını belirterek "İlçe halkı bundan iyi gelir elde ediyor. Ancak daha Eylül ayının ilk haftalarında bile olgunlaşmadan nar hasadı yapılıyor. Bu sektöre vurulan en büyük darbedir" diye konuştu.

Olgunlaşmayan hiç bir meyvenin tüketiminin doğru olmayacağını kaydeden Kayhan, erken hasat edilen narın tüketici tarafından beğenilmediğini söyledi. Kayhan, "Çünkü gerçek tat ve aroma olmaz. Öyle olunca nar tüketilmiyor ve elde kalıyor" dedi. Kayhan, nar meyvesinin tüketilebilmesi için 15 Ekim'den önce hasadının yapılmaması gerektiğini ifade ederek, "Ziraat Odası olarak üreticilerimizi uyarıyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kumluca Antalya Kayhan Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title