Haberler

Napolyon", Üreticisini Sevindirdi

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Arap: "2013 yılında kent genelinde yaklaşık 17 bin 500 ton kiraz üretimi vardı.

CANAN TÜKELAY - Türkiye'nin önemli kiraz üretim merkezlerinden Sultandağı ilçesinde, ihracatın yüzde 87'sinin karşılandığı "Napolyon" cinsi üründe bu yıl 35 bin ton rekolte bekleniyor.

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuraklık ve ardından yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle kiraz üretiminin olumsuz etkilendiğini söyledi.

"Yağış ve don dolayısıyla, meyvelerin olumsuz etkilenmesi üretimi düşürdü" diyen Arap, şöyle konuştu:

"Kuraklık ve sonrasında, mayıs ve haziran ayındaki şiddetli yağışlar kiraz üretimini olumsuz etkiledi. Ancak geçen yıla oranla normalde meyve tutumu bu yıl çok daha fazla olunca bu durum geçen yılki üretime göre daha fazla olmasını sağladı. 2013 yılında kent genelinde yaklaşık 17 bin 500 ton kiraz üretimi vardı. Bu yıl beklenen 35 bin ton civarında. Aslında meyve tutumu çok fazla olmasından dolayı bu yıl bu rekolte 40 bin tonun üzerinde beklenmekteydi. Fakat bu yağış ve don olayları, rekolteyi düşürdü. Özellikle yağışın fazla olması kirazda çatlamalara sebep oldu. Tabi bu çatlamalarda kirazın kalitesini etkilemiş oldu. Kirazda geçen yıl kalibre 28 iken bu yıl 26-28 arasında. Bu, kiraz üreticilerini sevindirecek durum. Afyonkarahisar kirazı, Türkiye üretiminde ilk üç arasındadır. İngiltere, Japonya, Avrupa Birliği ülkeleri ve Balkan ülkelerine ihraç yapılıyor."

Arap, Sultandağı kirazının özellikle ihracata yönelik bir sıkıntının yaşanmamasının beklendiğini, rekoltenin yüksek aynı zamanda kalibrede kalitesinin de ihracata yönelik bir sıkıntı yaratmayacak durumda olduğunu bildirdi. - Afyon

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Arap Sultandağı Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title