Haberler

Nani-Quaresma Rekabeti Derbiye Taşınacak

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında yarın oynanacak Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi, her iki takımın Portekizli yıldızları Luis Nani ile Ricardo Quaresma'nın da rekabetine sahne olacak.

Fenerbahçe'nin sezon öncesi Luis Nani'yi kadrosuna katması, uzun süre spor gündeminin ilk sırasında yer almıştı. Bu transferden bir süre sonra Ricardo Quaresma'nın, Beşiktaş'la ikinci kez anlaşmaya varması, iki futbolcu arasındaki rekabeti Türkiye'ye taşıdı.

Her ikisi de kanat oyuncusu olan ve aynı bölgelerde görev yapan futbolculardan Nani, sarı-lacivertli formayla bu sezon 33 resmi maça çıkarken, 8 gol attı. Quaresma ise siyah-beyazlı formayla 27 müsabakada 4 gol kaydetti.

Nani, Süper Lig'de de daha skorer

Luis Nani, Süper Lig'de de Ricardo Quaresma'dan daha skorer bir oyun ortaya koydu.

Sarı-lacivertli futbolcu, ligde şu ana kadar forma giydiği 19 karşılaşmada 6 kez fileleri havalandırırken, siyah-beyazlı oyuncu ise 17 mücadelede 3 kez gol sevinci yaşadı.

Nani, Antalyaspor'a 2, Bursaspor, Mersin İdmanyurdu, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir'e birer gol atarken, Fenerbahçe'nin bu maçların hepsinden 3 puanla ayrılması dikkati çekti.

Beşiktaş ise bu sezon Trabzonspor, Çaykur Rizespor ve Antalyaspor filelerini birer kez havalandıran Quaresma'nın gol attığı müsabakalarda 6 puan topladı.

Ligde uzun süredir gol atamayan iki futbolcudan Nani 5, Quaresma ise 10 karşılaşmadır fileleri sarsamıyor.

Nani, Türkiye'deki ilk 2 derbisini boş geçti

Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızı Nani, Süper Lig'deki ilk 2 derbisinde skora katkı yapmayı başaramadı.

Ligdeki ilk derbisine 6. haftada Beşiktaş'la Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta çıkan 29 yaşındaki futbolcu, 90 dakika sahada kaldı, ancak takımının 3-2 kaybettiği mücadelede skora etki edemedi.

Galatasaray'la 9. haftada Kadıköy'de yapılan derbide de 90 dakika oynayan Nani, takımının rakibiyle 1-1 berabere kaldığı müsabakada yine galibiyet ve gol sevinci yaşayamadı.

Son haftalarda ortaya koyduğu performansla eleştiri oklarının hedefi haline gelen Nani, Beşiktaş'la oynanacak maçta hem skora katkı yaparak eleştirilere cevap vermek hem de Türkiye'deki ilk derbi galibiyeti sevincini yaşamak istiyor.

Quaresma'nın derbilerde golü yok

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, Süper Lig'de çıktığı 11 derbide de gol atamadı.

Siyah-beyazlı ekipteki ilk döneminde toplam 10 derbi mücadelesinde forma giyen 32 yaşındaki futbolcu, bu karşılaşmalarda topu filelerle buluşturmayı başaramadı.

Bu sezon ise Fenerbahçe derbisinde yedek kulübesinde oturan ve Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş tarafından görev verilmeyen Quaresma, Galatasaray'a karşı ise ilk 11'de sahaya çıkıp 72 dakika oyunda kaldı, skora katkı yapamadı.

Portekizli oyuncunun forma giydiği 11 derbide Beşiktaş, 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Quaresma'nın, Fenerbahçe karşısında süre alıp da galibiyet sevinci yaşadığı tek karşılaşma ise 2011-2012 sezonunda Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda oynanan ve Beşiktaş'ın 1-0 kazandığı mücadele oldu.

Quaresma, Fenerbahçe'yle yarın oynanacak maçta hem Türkiye'deki ilk derbi golüne imza atmayı hem de takımının sahadan galibiyetle ayrılmasına yardımcı olmayı hedefliyor.

Milli takımın değişmez ismi Nani

İki futbolcu arasındaki rekabet, Portekiz Milli Takımı'nda da yaşanıyor.

Luis Nani, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde mücadele eden Portekiz Milli Takımı'nın değişmez oyuncularından biri olurken, Ricardo Quaresma ise genelde oyuna sonradan girdi.

Fenerbahçeli futbolcu, Portekiz'in elemelerdeki 8 maçına da ilk 11'de başlayıp 688 dakika sahada kalırken, bir gol atma başarısı gösterdi.

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı ise elemelerde forma giydiği 6 müsabakanın sadece birinde ilk 11'de yer alırken, söz konusu maçlarda 166 dakika mücadele etti ve 2 asist yaptı.

İki futbolcu, geride kalan sezon Portekiz Ligi'nde birbirlerine rakip olmuş, Quaresma'nın takımı Porto, ilk maçta 1-1 berabere kaldığı Nani'li Sporting Lizbon'u ikinci karşılaşmada 3-0 mağlup etmişti.

Nani, geride kalan sezon ligde takımı adına 7 gol atarken, Quaresma ise 6 kez topu filelerle buluşturmuştu.

Kaynak: AA / Spor

Fenerbahçe Luis Nani Beşiktaş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title