Haberler

Namazla Diriliş Ikinci On Yıl" Programı

Ensar Vakfı Karabük Şubesi ve Namaz Gönüllüleri Platformu tarafından "Namazla Diriliş İkinci On Yıl" programı düzenlendi.

Ensar Vakfı Karabük Şubesi ve Namaz Gönüllüleri Platformu tarafından "Namazla Diriliş İkinci On Yıl" programı düzenlendi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılan programda konuşan Namaz Gönüllüleri Platformu Sözcüsü Abdullah Yıldız, 10 yıllık bir maratonu geride bıraktıklarını, bu zaman zarfında hep namazı konuştuklarını belirtti.

Namazı bırakan insanların tutkularına, nefsine, şeytana uymasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu:

"Namazı terk ederseniz tutkularınıza, nefsinize uyarsınız ve baş aşağıya yuvarlanırsınız, gayyaya yuvarlanacaksınız. Gayya, cehennemden, korkunç kuyulardan biri ama bu dünyanın gayyasına yuvarlanmaya devam ediyoruz. Parçalanıyoruz, bölünüyoruz, birbirimizden hıncımızı alıyoruz, kan deryası İslam dünyası, gözyaşı dökülüyor İslam dünyasında ve hala baş aşağıya yuvarlanıyoruz."

"İşte bu durumdan nasıl kurtulacağız?" diye soran Abdullah Yıldız, bu noktaya 300 yıllık yabancılaşma, kendini inkar, Batı'ya öykünme, kendi değerlerinden uzaklaşmayla gelindiğini vurguladı.

Yıldız, 15 Temmuz gecesi bu sürecin bittiğini dile getirerek, "Yeni bir milat, yeniden kendimize dönme, yeniden kendi dinamiklerimiz üzerinde ayağa kalkma ve yeniden dirilme vaktiydi 15 Temmuz gecesi." ifadelerini kullandı.

İngiliz Parlamentosu Sömürgeler Bakanı William Ewart Gladstone'in "İslam dünyası direniyor hala" dediğini aktaran Abdullah Yıldız, şunları kaydetti:

"Evet biz Türkiye olarak, Osmanlı torunları olarak 300 yıldır direniyoruz Batı'ya karşı ama İslam dünyası coğrafi keşiflerle ve sonrasındaki gelişmelerle, işgallerle değerlendirirsek 500 yıldır direniyoruz ve bu direnişimizin dirilişe dönüşme emarelerini gösterdiği bir kırılma anındayız. 15 Temmuz işte bu dirilişin müjdesidir. Direnişimiz bundan böyle inşallah dirilişle taçlanacaktır."

Programa, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, Karabük Milli Eğitim Müdürü Ali Köse ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Yıldız Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title