Haberler

Nallıhan Kuş Cenneti'nde Fotoğraf Yarışması

Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfınca (TÜKÇEV) Nallıhan Kuş Cenneti'nde "4. Foto Safari" yarışması düzenlendi.

Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfınca (TÜKÇEV) Nallıhan Kuş Cenneti'nde "4. Foto Safari" yarışması düzenlendi.

Yarışma koordinatörü AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, kuş cennetindeki yarışmanın açılışında, gelecek yıllarda da foto safariler düzenlemeye çalışacaklarını söyledi.

Fotoğraf ve doğa aşıklarının, Nallıhan Kuş Cenneti'nde harika iki gün geçireceğini belirten Ceylan, "Nallıhan Kuş Cenneti, sadece kuşlar açısından değil, doğa meraklıları açısından da önemli bir yer." dedi.

Ankara'ya yakın mesafedeki Nallıhan Kuş Cenneti'nde 200 türün barındığını vurgulayan Ceylan, şunları kaydetti:

"Yarışmayı düzenlemekteki amacımız, sayıları giderek tükenen yaban hayvanlarını korumak, avcılığın fotoğrafla yapılmasını özendirmek, çevre bilincini geliştirmek, doğal varlıklarımızı korumak ve Nallıhan Kuş Cenneti'nin eşsiz güzelliğini paylaşmak. Bununla beraber hemen hemen herkesin son günlerde gitmekten sıkıldığı alışveriş merkezlerinden biraz olsun uzaklaşması, şehrin kiri ve gürültüsünden bir süre de olsa ayrı kalması için iyi bir bahane olduğunu düşündüğümüz bir organizasyona da şahitlik ediyoruz."

Nallıhan Kuş Cenneti'nde balıkçıl, baykuş ile yırtıcı kuşlara da rastlamanın mümkün olduğunu anlatan Ceylan, "Foto safariye katılan fotoğraf avcılarına 'rast gele' diyorum." ifadesini kullandı.

"Doğal güzelliğiyle de ilgi çekiyor"

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş da Nallıhan Kuş Cenneti'nin korunmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Tüm güzelliklerin doğada saklı olduğuna işaret eden Taş, şöyle konuştu:

"Nallıhan Kuş Cenneti, çok önemli bir yer. Barındırdığı kuş türlerinin yanı sıra çevresi ve doğal güzelliğiyle ilgi çekiyor. Nallıhan Kuş Cenneti, hem Ankara hem de ülkemiz açısından önemli sulak alanlarımızdan biridir. Burası 1994'te yaban hayatı gelişme sahası ilan edilmiş ve koruma altına alınmıştır. Nallıhan Kuş Cenneti 455 hektarlık alanı kaplıyor. Kuş cennetinin önemli kaynakları arasında Aladağ Çayı geliyor. Fotoğraf sanatçılarına 'rast gele' diyorum."

Yaklaşık 100 kişinin başvurduğu yarışmada, en iyi fotoğraflar seçilecek. Birinciye 4 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin lira, mansiyon alacak 5 eser için de biner lira ödülün verileceği yarışmada, sergilenmeye layık görülen 42 fotoğrafın sahibine de Nallıhan'ın ünlü ipek iğne oyalarının hediye edileceği bildirildi.

Foto safari, yarın sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Nevzat Ceylan AK Parti Nallıhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title