Haberler

Nallıhan'da Halk Eğitim Merkezi Kursları İlgi Görüyor

Ankara'nın Nallıhan ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi kurslarının ilgi gördüğü ve halkın istekleri doğrultusunda kurslar açmayı sürdüreceği bildirildi.

Ankara'nın Nallıhan ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi kurslarının ilgi gördüğü ve halkın istekleri doğrultusunda kurslar açmayı sürdüreceği bildirildi.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bu güne kadar çeşitli branşlarda 70 dolayında kurs açıldığı ve 2015-2016 eğitim öğretim dönemi içinde de 200 dolayında kurs açılmasının planlandığı ve bu kurslardan 4 bin kişinin faydalanmasının sağlanacağı belirtildi.

Kaymakam İsmail Altan Demirayak, Kaymakamlığın girişimleri ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle İŞKUR Projesi kapsamında gelir getirici kurslar açıldığını söyledi.

2015-2016 eğitim öğretim döneminin başından bu yana Halk Eğitim Merkezinde istihdama yönelik kursların açıldığını kaydeden Kaymakam Demirayak, "Kaymakamlığımızın girişimi ve İŞKUR Projesi ortaklığı ile bilgisayarlı muhasebe kursu, muhasebe yardımcı elaman kursu, kadın giysileri dikim kursu, aşçı çırağı kursu, mekikli dokuma kursu açtık, bu kurslara devam eden kursiyerlere, her kurs günü başına, 20 lira ile 30 lira arasında ödeme yapılıyor. Muhasebe yardımcı elamanı kursu için kurs bitiminde günlük kursiyerlere 45 lira ödemede bulunulacak" diye konuştu.

Kurs süresince kendilerine çok güzel şeylerin öğretildiğini belirten kursiyerlerden Saime Zehra Bakiye, "Özellikle ben kadın giysileri kursuna katıldım. Günlük kurs süresince 30 lira bize ödemenin yapılacağı gibi, kursun sonunda hem belgemiz hem de elimizde bir sanatımız, mesleğimiz olacak. Kursun tamamlanmasının ardından kadın giysileri dikimi üzerine bir iş yeri açmayı şimdiden planlıyorum. Kursun açılmasına öncülük edenlere teşekkürlerimi sunuyorum" ifadesinde bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Altan Demirayak Nallıhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title