Haberler

Naht Sanatıyla Hastalığını Yendi

Elbistan ilçesinde yaşayan Fehmi Çakılı, 20 yıl önce yakalandığı sinir hastalığını naht sanatıyla yendi.

Elbistan ilçesinde yaşayan Fehmi Çakılı, 20 yıl önce yakalandığı sinir hastalığını naht sanatıyla yendi.

Evli ve 4 çocuk babası 42 yaşındaki Fehmi Çakılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerlik dönüşü yakalandığı sinir hastalığını 5 yıl önce uğraşmaya başladığı naht sanatıyla yenmeyi başardığını belirtti.

Evinin bodrum katını el sanatları atölyesine çeviren Çakılı, "Rahmetlik babam inşaat ustasıydı. Kış aylarında inşaatlarda çalışma olmadığı zaman burada ceviz ağacından işlemeli sandık ve ayna çerçevesi yapardı. Bende yanında durur ve çıraklık yapardım. Elime zımpara verir ve ağaçları zımparalatırdı. Bu mesleğe küçük yaşlarda merak sarmaya başlamıştım." dedi.

Vatani görevini Güneydoğu'da yaptığını, zor ve stresli geçen askerlik dönüşü kendisinde sinir hastalığı oluştuğunu ifade eden Çakılı, "Sabırsızdım. Doktora gittim. İlaç kullandım ama hastalığım geçmedi. Naht sanatına başladım. Hadis işlemeleri yapmaya başladım. Önce Allah, sonra naht sanatı ile 20 yıldır çektiğim hastalığı yendim." diye konuştu.

Çakılı, yaptığı çalışmalardan elde ettiği gelirin büyük bir bölümünü Bayırbucak Türkmenleri ile ihtiyaç sahibi aileler yararına kullandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Elbistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title