Haberler

Nahda Hareketi Lideri Gannuşi

Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, "Önemli olan hiçbir tarafın rolü zarar görmemesi ve hiçbir grubun başkasının hesabına öne çıkarılmaması için ülkede demokratik dönüşüm sürecini başarıya ulaştıran uyumluluk yöntemini ulusal (siyasi) hareketin tarihine uygulamaktır.

Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, "Önemli olan hiçbir tarafın rolü zarar görmemesi ve hiçbir grubun başkasının hesabına öne çıkarılmaması için ülkede demokratik dönüşüm sürecini başarıya ulaştıran uyumluluk yöntemini ulusal (siyasi) hareketin tarihine uygulamaktır." dedi.

Gannuşi, Tunus'un bağımsızlığının 61. yıl dönümü nedeniyle hareketin Merkezi Kültür Ofisi tarafından düzenlenen "20 Mart: Süreç ve Roller' konulu seminerde yaptığı konuşmada, Tunuslu araştırmacı ve tarihçileri, Tunus ulusal (siyasi) hareketi tarihi hakkında "uyumlu okuma" sunmaya çağırdı.

Raşid el-Gannuşi, "İstenilen, tarihimize birliğini ve uyumunu geri getirecek ve halka tüm taraflar arasında birlik etkenlerinden başka bir etkeni sağlayacak okumadır." ifadelerini kullandı.

Tunus Üniversitesinde çağdaş tarih öğretim görevlisi Muhammed Dayfullah da farklı tarafların, Tunus halkının 1956 yılına kadar Fransa sömürgesine karşı verdiği mücadele tarihindeki rolleri hakkında bilgi verdi.

Dayfullah, sömürgenin ilk yıllarında kendiliğinden oluşan halk direnişinin yanı sıra partiler kapsamında çalışmalar yürüten elit kesim ve ulusal basın ile edebiyat hareketinin rollerini anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Tunus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title