Haberler

Naci Bostancı'dan Şehit Cenazesindeki O Sözlere Tepki

TBMM Başkanvekili Naci Bostancı, Kahramanmanraş’ta şehit cenazesine katılan AK Partili milletvekillerine bazı kişilerin "Sayın vekilim mutlu musunuz? Mutlu olun sayın vekilim" diye seslenmelerine tepki göstererek, “Böyle bir alçaklık olamaz. Bunu söyleyen ya provokatördür ya aklını yemiştir” dedi.

TBMM Başkanvekili Naci Bostancı, Kahramanmanraş'ta şehit cenazesine katılan AK Partili milletvekillerine bazı kişilerin "Sayın vekilim mutlu musunuz? Mutlu olun sayın vekilim" diye seslenmelerine tepki göstererek, "Böyle bir alçaklık olamaz. Bunu söyleyen ya provokatördür ya aklını yemiştir" dedi.

Seçim bölgesi Amasya'da AK Parti Amasya İl Başkanlığı'nın düzenlediği İl Danışma Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Siirt'te PKK'lı teröristlerin yola döşediği bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatmasıyla şehit olan 8 askerden 20 yaşındaki Jandarma Er Ömer Erüstün'ün memleketi Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki cenaze törenine katılan AK Partili milletvekillerine bazı kişilerin "Sayın vekilim mutlu musunuz? Mutlu olun sayın vekilim" diye seslendiklerini anımsatan TBMM Başkanvekili Bostancı, "Cenaze törenlerinde oraya gelen siyasilere, acıyı paylaşmaya gelen, bu milletin acısını paylaşmaya gelen insanlara karşı kimilerinin siyasal bir çıkar, buradaki toplumsal öfkeden 'acaba ben kendi partim adına bir sonuç çıkarabilir miyim?' duygusuyla kışkırtıcılık yapması terörün ortağı olmaktır. Mesela dün Kahramanmaraş'ta bir cenaze töreni vardı. Oradan birisi sesleniyor. 'Mutlusunuz sayın vekilim?' Böyle bir alçaklık olamaz. Bunu söyleyen ya provokatördür ya aklını yemiştir. Bir cenaze törenine katılan herhangi birisinin, acıyı paylaşmaya gelen birisinin mutlu olması mümkün müdür? Ama oradaki toplumsal öfkeyi belli arkasındaki göndermeleri itibariyle buradan nasıl bir siyasi bir kazanç çıkarabilirim aklıyla davranan bir figür var. Başka yerlerde de var. Dökülen kandan 'ben buradaki toplumsal öfkeden nasıl bir kazanç çıkarabilirim?' İyi niyetli olabilir. Gerçekten teröre kızıyor olabilir. Gerçekten içi yanıyor olabilir. Ama terörün kastı zaten kendisi zayıf olduğu için o büyük, kocaman toplumsal kitleyi birbirine düşürmektir" diye konuştu.

Terörle mücadelede birinci unsurun milletin birliği ve beraberliği olduğunu vurgulayan Naci Bostancı, "Teröristte o birliği dağıtmaya çalışır, oluşturduğu acıyla, tahribatla toplumsal öfkeyle o insanların birbirine düşmesini temin etmeye ulaşır. O yüzden milletin birlik içinde, ağır başlılıkla acısını temsil etmesi ve teröre karşı kendisine ayrıca görev çıkartmaması önemlidir. Bu devletin gücü terörle mücadele etmeye kafidir. Kimse kendisine görev çıkartmasın. Allah'a çok şükür her şey var. Sivil vatandaşın öyle çıkıp bağırmasına, çağırmasına, öfkelenmesine gidip terörist kimdir diye arayıp önüne kim gelirse onun kafasına vurmasına gerek yok. Devlet bu mücadeleyi yürütür. Vatandaşa düşen birliği ve dirliği sağlamaktır. Acıda ortaklığı sürdürmektir" şeklinde konuştu.

"Kabile siyasetinin dışında bu milletin ortaklığını temsil eden AK Parti'dir ve inşallah bu millet kendi ortak iradesini yine burada AK Parti'de en güçlü şekilde cisimlendirecektir. Bu milletin buna ihtiyacı vardır. Biz bu seçimde bu milletin geleceği için, mesele seçim, meçim değil, mesele seçimde alınacak üç puan, beş puan oy değil. Bu milletin geleceği için çalışacağız" diyen Bostancı, "Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Muktedir bir ülke. Çok zorluklar, belalar yaşamış bir ülke. Biz bu coğrafyada çok rahat oturmadık. Bundan sonrada alışkınız bizi rahat oturtmayabilirler. Ama bizde zaten bu coğrafyada oturmuş insanlar olarak ne belalar gelebileceğini biliyoruz. Şerbetliyiz. Allah'ın izniyle geleceğe güçlü, muktedir bir şekilde gitmenin imkanları da, gücü de, aklı da, cesareti de bu millette vardır. Seçimlerde bunun adımlarından birisidir. İnşallah hayırlı olacak" ifadelerini kullandı.

AK Parti Amasya Milletvekili Said Yüce, Amasya Belediye Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek ve eski milletvekili Avni Erdemir'in de katıldığı toplantı basına kapalı olarak devam etti. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kahramanmaraş Naci Bostancı Ak Parti Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title