Haberler

Nabi Avcı Oda Arkadaşı Cahit Zarifoğlu'nu Anlattı

Başakşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında Yedi Güzel Adam, Cahit Zarifoğlu söyleşisi düzenlendi. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Şair Cahit Koytak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Moderatörlüğünü Asım Gültekin’in yaptığı ‘Yedi Güzel Adam’ söyleşi programında Zarifoğlu’nun hayatı, eserleri ve fikirleri konuşuldu. Şair Cahit Koytak’ın şiir dinletisinin de yer aldığı programda Cahit Zarifoğlu’nun bestelenmiş eserlerini Asaf Ekin seslendirdi. Söyleşide Cahit Zarifoğlu’nu kendi bakış açısıyla değerlendiren Avcı Zarifoğlu’nun duyarlı bir şair olduğuna değindi.

CAHİT ZARİFOĞLU BİR PRENSTİ

TRT’de kanalında yayınlanan dizi hakkındaki görüşleri sorulan Bakan Nabi Avcı, gerçek hayatta tanıdığı insanın bir başkasının yorumu ile yayınlandığı diziyi izlemediğini söyledi ve gerekçe olarak şu ifadeleri kullandı:

“Her Yerde her yazar, şair için benzer tartışmalar yapılır yani sanat eserlerini doğrudan eser üzerinden ve esere sınırlı kalmak kaydı ile mi tanımak yoksa eserle mi, diğer şahsi özellikleriyle sanatkarı tanımak daha mı iyi anlamamıza vesile olur, yoksa bazılarında bir hayal kırıklığına mı yol açar gibi endişelerle bu tartışma böyle gider. Cahit Zarifoğlu bağlamında eğer meseleye bakarsak, itiraf edeyim ki ben diziyi izlemiyorum. Sizin tanıdığınız, sevdiğiniz, gönlünüzde, zihninizde bir yere yerleştirdiğiniz sanatçıyı bir başkasının yorumu ile, bakışı ile, oyunculuğu ile, bir başkasının onu algılama biçimi ile izlemek bana biraz tehlikeli geliyor. Ama bu dizininde çok büyük faydası olduğunu, bu konulardan hiç haberdar olmayan, bu şairleri, yazarları hiç tanımayan geniş kitlelerin, gençlerin bu vesile ile bu şairlerimizi, yazarlarımızı ve onlardan yola çıkarak pek çok düşünürümüzü tanımış olmaları iyi olmuştur. Şiirin prensi benzetmesi gerçekten çok yerine oturan bir şey Cahit Zarifoğlu tam bir prensti duruşuyla, eylemiyle, nezaketiyle, sanatıyla anadan doğma şairdi”.

YEDİ GÜZEL ADAM’IN İSMİ BAŞAKŞEHİR’DE YAŞAYACAK

Yedi Güzel Adamın Başakşehir’de eğitim ve kültür alanında faaliyet veren kurumlarda isminin yaşatıldığını ifade eden Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Başakşehirliler onları gerçekten çok iyi bilir. Ama istiyoruz ki daha yakından nelerini öğreniriz? O manada Yedi Güzel Adam ile ilgili her ay birisini Başakşehir’de yakın dostlarına tanıdıklarına hayatta olanların kendileriyle burada, hayatta olmayanların hatıralarıyla tekrar buluşalım istedik. Bugün ilki, aslında bu Yedi Güzel Adamın hayatta olmayanlardan Cahit Zarifoğlu ismini ilk yapılan okula Cumhurbaşkanımız ismini vermişti oradan tanıyoruz. Yine Erdem Beyazıt burada bir okulda oradan tanıyoruz, Akif İnan ismi yeni bir İmam Hatip Lisemize verildi. Başakşehir’de yeni eserler yapıldıkça o Yedi Güzel insanında hepsini burada yaşatmaya devam edeceğiz. Tabi Yedi Güzel Adam güzel şeyler düşünen, güzel sözler söyleyen, şiir yazan insanlar onların ilk yola çıktığı dönemlerde bir şeyler yazmak o kadar zordu ki, onlar o zorluğa rağmen o sözleri söylemeye yazmaya devam ettiler onun için Yedi Güzel Adam oldular” ifadelerini kullandı.

Program sonunda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal tarafından tablo hediye edildi.

AHMET FARUK SARIKOÇ 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Başakşehir Belediyesi Cahit Zarifoğlu Mevlüt Uysal Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title