Haberler

Nabi Avcı: Kimseyi İstemediği Okulda Zorla Tutmuyoruz

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TEOG'da son gelinen noktaya ilişkin "En son geçen hafta açıkladığımız kontenjan 39 bin 37 idi. Dolayısıyla bir rahatlama var. Eylül ayı sonuna kadar devam edecek. Kimseyi istemediği bir okulda zorla tutmuyoruz. Buna hakkımız yok. Nakil süreçleri devam ediyor." dedi.

"İBADET ZORUNLU DEĞİL AMA İHTİYAÇ OLAN OKULLARDA İBADETHANE AÇILABİLİR"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Avcı, okullarda ibadetin zorunlu olmadığını ancak ihtiyaç olan okullarda gün ışığı gören ortamlarda ibadethane açılabileceğini vurgulayarak, "Okullarda bulunan ibadethanelerin bodrumlarda veya uygunsuz olan yerlerde olanları vardı. Onunla ilgili İhtiyaç olan okullarda yönetmeliğimizde gün ışığı alabilen yerlerde açılması gerektiğini vurguladık. İbadet etmek zorunlu değil" diye konuştu.

"İSTİHDAM GARANTİLİ OKULLAR"

Avcı, mesleki ve teknik eğitim veren okullarda önümüzdeki yıllarda köklü değişikliklerin yapılacağını bu okulların daha çok rağbet göreceğini, istihdam garantili okullar olacağını belirtti.

"KİMSEYİ İSTEMEDİĞİ OKULDA ZORLA TUTMUYORUZ"

Avcı, TEOG'da son gelinen noktaya ilişkin "En son geçen hafta açıkladığımız kontenjan 39 bin 37 idi. Dolayısıyla bir rahatlama var. Eylül ayı sonuna kadar devam edecek. Basında yer alan istemeden şu okula bu okula yerleştirenleri araştırdık. Basında yer alanların hepsi özel okula gidecekleri için, kayıtlarını yaptırdılar. Kimseyi istemediği bir okulda zorla tutmuyoruz. Buna hakkımız yok. Nakil süreçleri devam ediyor. Önemli olan, 9'ncu sınıfta olup da başka bir okula nakil talebinde bulunanların bu hafta devamsızlığı sayılmayacak. Ama yine de o okulda mı bu okulda mı karar verememiş olabilir, üç gün o taraftan bakayım diye düşünmüş olabilir" diye konuştu.

ANNE VEYA BABA MESLEĞİNİ SÜRDÜREBİLME ÖNCELİĞİ

Avcı, "Bölüm seçerken 9'ncu sınıftan sonra 10'ncu 11'nci sınıfta, öğrencinin aile işletmesi varsa, mesela mekatronik alanında çalışan bir aile işletme sahibiyse, orayı seçen öğrenciye bölüm seçerken öncelik veriyoruz. Bölüm seçimi esnasında, benim babam mobilyacı mobilya bölümüne gitmek istiyorum derse öncelik tanıyoruz. Anne veya baba mesleğini sürdürebilsinler diye. veya anneden ve babadan o mesleğe aşinalık olduğunu varsayarak, öyle bir kolaylık sağladık" açıklamasında bulundu.

"40 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK"

Avcı, "Önümüzdeki cuma günü 40 bin öğretmen atamasını gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nabi Avcı Eylül Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (7)

ali:

Eğitim sistemini mahvettiniz. Evimin yanında okul varken çocuğum kilometrelerce uzaktaki okula gitmek zorunda kalıyor. Bilmeyen birinin zeka küpünü yapayım derken iyice renklerin yerlerini karıştırdığı gibi, eğitim sistemini düzelteyim derken iyice mahvettiniz.

23
1
yanıtYanıtla
YASIN ANLI:

Kimseyi istemediği bir okulda zorla tutmuyoruz diyor bey effendi. İnsanlara seçenek sunmak ve imkan yaratmak mecburiyetindesiniz, bu bakanlık kimsenin babasının malı değil, milli bir mkurumdur.

16
1
yanıtYanıtla
veli:

seni de orda zorla tutmuyorlar. . . .

11
2
yanıtYanıtla
avanak FUAT avni:

SENİ DE KİMSE ZORLA TUTMUYOR.

10
2
yanıtYanıtla
bomba:

hölğğğ

4
0
yanıtYanıtla
avanak FUAT avni:

bu okukkara da ne yetişiyor?işidci mi?hani sunnı oldugunu söylüyor da

1
1
yanıtYanıtla
veli:

nihat hoca nerde bu arada 600 bin bitmedi hala galiba. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title