Haberler

Nabi Avcı: Çocuklarımız Bu İşin Sunumunu Öğreniyoruz Derken Alkol ile Çok mu Haşir Neşir Oluyorlar?

Turizm Meslek Liseleri'ndeki içki sunumu eğitimine ilişkin Yasal düzenlemeye dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Yarın onu genel kurulda tartışacağız veya oylayacağız. Çocuklarımız bu işin sunumunu öğreniyoruz derken alkol ile çok mu haşir neşir oluyorlar mı bunu bilmiyorum.

Turizm Meslek Liseleri'ndeki içki sunumu eğitimine ilişkin Yasal düzenlemeye dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Yarın onu genel kurulda tartışacağız veya oylayacağız. Çocuklarımız bu işin sunumunu öğreniyoruz derken alkol ile çok mu haşir neşir oluyorlar mı bunu bilmiyorum. Varsa böyle bir tehlike onun da tedbirini alırız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Antalya'daki Eğitim Şurası'nda tartışılan konulara ilişkin Haber Türk canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Şuradaki tartışmalara ilişkin Bakan Avcı, "Herkes her konuda görüşlerini açıklayabilir ama bunlar şura görüşleri değildir. Bunlar tavsiye kararlarıdır. İşi şova dönüştürmeden gerçek görüşlerini konuşup tartışsınlar. Mümkünse karar haline getirsinler" dedi.

ÇOCUKLARIMIZ BU İŞİN SUNUMUNU ÖĞRENİYORUZ DERKEN ALKOL İLE ÇOK MU HAŞİR NEŞİR OLUYORLAR?

Turizm Meslek Liseleri'ndeki içki sunumu eğitimine ilişkin Yasal düzenlemeye dikkat çeken Bakan Nabi Avcı şunları söyledi: "Sabah bir oylama yapıldı. Reddedildi, sonra kabul edildi. Komisyonlarda her zaman tekrar müzakere ile müzakerenin yenilenmesi kararı alınabilir. İlgili bir yasada diyor ki; kötü alışkanlıklarla ilgili olarak satışında, ulaştırılmasında, hizmetinde olamazlar. Yasal bir hüküm var. Bu teklifi getiren arkadaşlar da demişler ki böyle bir yasa varken Bu dersin yasal bir temelinin olabilmesi için oraya o istisna maddesinin eklenmesi gerektiğini söyleyelim demişler. Onun da kararını almışlar komisyonda. Yarın onu genel kurulda tartışacağız veya oylayacağız. Yasaya şunun konulması gerekir şu şu kurumlar, öğrenciler şu eğitimi alabilirler. Tamam bu yasal düzenleme yapıldığı zaman bu da gerçekleştirilebilir. Buradaki endişe şu: Çocuklar özellikle otelcilik ve turizm meslek okullarında genç yaşta 16- 17 yaşlarında bu dersler vesilesiyle alkol ile tanışırlarsa, alkole eğilim duymaya başlarlarsa endişesi ile böyle bir teklif getiriliyor. Bu var mı, yok mu? Burada alınan bütün tavsiye kararları ayrıca konunun pedagojik, sosyal, ekonomik yönden tartışılması gereken boyutlarını konuşacağımız çalıştaylarla ele alacağız. Ben okullardaki o sunum işini çocukları alkole yönlendirdiği konusunu ilk defa bu vesile ile duydum. Böyle bir risk olabilir mi bilmiyorum. Çocuklarımız bu işin sunumunu öğreniyoruz derken alkol ile çok mu haşir neşir oluyorlar mı bunu bilmiyorum. Varsa böyle bir tehlike onun da tedbirini alırız."

BENİM ÖNERİM OSMANLICANIN SEÇMELİ DERS OLARAK DEVAM ETMESİNDEN YANA

Osmanlıca dersinin zorunlu ders olacağı tartışmalarını değerlendirmesi istenen Bakan Nabi Avcı, "Şu anda Sosyal Bilimler Liseleri'nde, Osmanlıca dersi, 10, 11 ve 12. sınıflarda zaten zorunlu olarak okutuluyor. Diğer liselerimizde, isteğe bağlı seçmeli ders olarak sunuluyor. Osmanlıca dersi zaten vardı. Zaten seçmeli olarak okutulan bir dersin zorunluya dönüştürülmesini öneriyorlar. Bizim okullarımızda bu kadar sayıda Osmanlıca Türkçesi öğretecek öğretmen, sınıf, altyapı vs. bunları bulabilir miyiz? Benim önerim Osmanlıcanın seçmeli ders olarak devam etmesinden yana" açıklamasında bulundu. BİZİM GÜNDEMİMİZDE BÖYLE BİR MADDE YOK KARMA EĞİTİM ZATEN ZORUNLU DEĞİL

Karma eğitime ilişkin tartışmaları değerlendiren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bizim gündemimizde böyle bir madde yok. Karma eğitim zaten zorunlu değil" dedi.

ALEVİ İNANCI TANITILIRKEN SÜNNİLERİN GÖZÜYLE TANITILDIĞI İDDİALARI DA VAR

"Alevilik konusunu revize etmek istediğimizde farklı öneriler geliyor" diyen Bakan Nabi Avcı, "Alevi Bektaşi çalıştaylarında söylenen görüşlerden biri de bu dersin genişletilmesi. Hüseyin Çelik, döneminde başlayan genişletilme çalışmaları sürdü. Alevi inancı tanıtılırken Sünnilerin gözüyle tanıtıldığı iddiaları da var. Ama biz Alevilerin gözüyle ders kitaplarını revize edelim dediğimizde çok farklı öneriler geliyor, bu işin sonu yok. Sadece Aleviler açısından değil, Sünniler açısından da siz de kendi mezhebinizle ilgili konuların en kadar yetersiz olduğunu iddia edebilirsiniz. İlla Aleviler yapmıyor bunu" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nabi Avcı Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title