Haberler

Nabi Avcı - "30 Mart tarihi bir karar " -

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "30 Mart'ta kullanacağımız oylarla Türkiye'den Eskişehir'e, tüm dünyaya şu mesajı vereceğiz biz, kapı bir komşusuna hile yapanların düzenlerini bozuyoruz kardeşim" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "30 Mart'ta kullanacağımız oylarla Türkiye'den Eskişehir'e, tüm dünyaya şu mesajı vereceğiz biz, kapı bir komşusuna hile yapanların düzenlerini bozuyoruz kardeşim" dedi.

Avcı, Bilecikliler Derneği'nin Şirintepe Mahallesi'nde bir düğün salonunda düzenlediği etkinliğe katıldı. Asarcıklılar Derneği Halk Oyunları ekibinin etkinlik öncesinde sahnelediği "zeybek" gösterisinden ve "Söğüdün erenleri" türküsünden örnekler veren Avcı, şöyle konuştu:

"Ben bütün bu son zamanlarda yaşananları, kurulmak istenen tezgahları, Başbakanın şahsında Türkiye'nin başına örülmek istenen çorapları anlatan 'Söğüt türküsü'... her şeyi özetliyor. 'Söğüdün çarşısına, gün doğar karşısına, insan hile yapar mı kapı bir komşusuna' diyor. Arkadaşımız bunu söylerken biraz değiştirdi o da çok güzel oldu. Dedi ki, 'Söğüdün çarşısına, gün doğar karşısına, adam hile yapar mı, kapı bir komşusuna'. Adam olan adam kapı bir komşusuna hile yapar mı? Bu oyunlar geçecek, 30 Mart bunun için bir fırsat. Biz şimdi 30 Mart'ta kullanacağımız oylarla Türkiye'den Eskişehir'e, Türkiye'den tüm dünyaya şu mesajı vereceğiz biz, kapı bir komşusuna hile yapanların düzenlerini bozuyoruz kardeşim."

30 Mart'ın bir karar tarihi olduğunu aktaran Avcı, şöyle devam etti:

"Türkiye 2023 hedeflerine yani yeniden büyük Türkiye hedeflerine devam edecek, istikrarına sahip çıkacak, güvenine sahip çıkacak, hükümetine sahip çıkacak, devletine sahip çıkacak. Yoksa biz burada sadece büyükşehir belediye meclisine, ilçe belediye başkanlıklarına başkan seçmeyeceğiz. Onları da seçeceğiz inşallah ama bu seçimin bir diğer mesajı, asıl manası bütün dünyaya bu mesajı vermektir 'biz, bu oyunu fark ettik, yutmadık, al sana cevabımız' diyeceğimiz bir seçim olacak. Hükümetimize, devletimize, başkanımıza, başkanlarımıza güvenin, inşallah 30 Mart'tan sonra söğüdün çarşısına pırıl pırıl bir güneş doğacak."

Yerel seçimler öncesinde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Harun Karacan'dan da bahseden Avcı, hükümet olarak, çeşitli bakanlıkların Eskişehir için 2014 yılında öngörülen 7 milyar liralık, yatırım planı olduğunu dile getirdi.

Etkinliğe, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can ile AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan ile partililer katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Nabi Avcı Şirintepe Eskişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title