Haberler

Mysia Yolları Daha da Geliştirilecek

Nilüfer Belediyesi tarafından Bursa'ya kazandırılan Mysia Yolları'nın daha geniş kitleler tarafından tanınması için çalıştay düzenlendi.

İki gün süren Mysia Yolları Bisiklet Çalıştayı'na bisiklet grupları, blog yazarları ile doğa sporları alanında faaliyet gösteren derneklerden temsilciler katıldı. 10 ilden 90 kişinin katıldığı çalıştayın ilk gününde saha ziyareti yapıldı. İkinci gün Nilüfer Barış Meclisi'nde düzenlenen toplantıda bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in de katıldığı toplantıda, Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan Bisikletli Zabıta ekibi, Nilüfer Belediyesi Tekerlekli Sandalye Tamirevi, nilespit projesi ile Nilüfer Bisiklet Akademisi tanıtıldı.

"

Nilüfer Belediyesi'nin, bisikletin günlük hayatta daha fazla kullanılmasına yönelik çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Mustafa Bozbey, 1999 yılından bu yana sürdürülebilir çalışmalarla gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için farklı projeler yürüttüklerini kaydetti. Bozbey, "Bisiklet kullanımını özendirmek için her yıl 'En çalışkan kim' projesiyle 500 başarılı öğrencimize bisiklet dağıtıyoruz. Bisikletle ilgili uluslararası katılımlı yarışmalar düzenliyor, organizasyonlarda yer alıyoruz" dedi.

Nilüfer'de bisiklet yollarının 142 kilometreye ulaştığına dikkat çeken Başkan Bozbey, "Bisiklet yollarımızı uluslararası normlarda düzenliyoruz. Bisikletlilerin trafik güvenliğini artırmak amacıyla, bisiklet yollarını maviye boyayarak, bu şeridin dikkat çekici ve uyarıcı olmasını sağlıyoruz. Bisikletin, kent içinde ulaşım aracı olarak kullanılması amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Akıllı bisiklet kiralama sistemimiz (nilespit) de yine, özendirici çalışmalarımız arasında. Bu sistem şu anda 3 noktada, 50 akıllı bisiklet parkı ve 35 akıllı bisiklet ile faaliyette. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte Nilüfer'de 25 noktada bu proje hayata geçmiş olacak. Bisiklet kullanımını özendirmek ve kolaylaştırmak için fiziki düzenlemelerle yetinmiyoruz. Bursa Emniyet Müdürlüğü iş birliği içinde yaşama geçirdiğimiz bisikletli polislerden oluşan "Beyaz Kırlangıçlar" ile Türkiye'de öncü olduk. Ayrıca bisiklet kullanan çalışma arkadaşlarımız için de teşvikte bulunan bir kurumuz.

İşe bisikletle gelen arkadaşlarımıza özel oda ayırdık. Burada bisikletlerini park edip, giysilerini değiştirebiliyorlar. Duş imkanına da sahipler" şeklinde konuştu.

Çalıştayla birlikte Mysia Yolları'nı bir adım daha ileri götürmeyi amaçladıklarını ifade eden Başkan Mustafa Bozbey şöyle konuştu:

"Mysia Yolları iki tarihi bölgeyi birbirine bağlıyor.

Misi'den Gölyazı'ya kadar uzanan 300 kilometre civarında bir yoldan söz ediyoruz ve işaretlemelerle bu yolu, yürüyüşün yanı sıra bisiklet kullanımı için de uygun hale getirdik. Önümüzdeki yıllarda uluslararası bisikletçilerin de burada düzenlenecek turlara katılmalarını arzu ediyoruz. Hem Türkiye'de hem de yurtdışında daha fazla tanıtılmasını hedefliyoruz. Bu konuda sizlerin destekleri, fikir ve önerileri bizim için çok önemli. Sizin de dünkü saha ziyaretlerinizde Mysia Yolları'ndan etkilendiğinize inanıyorum. Bu alanın daha geniş kitleler tarafından tanınmasını sağlayacağınıza şüphem yok. Ancak sizlerin fikirleriyle bu projeyi geliştirmek de istiyoruz".

Çalıştay ışığında 'Mysia Yolları' daha da geliştirilecek ve düzenlenecek turlara uluslararası bisikletçilerin de katılması sağlanacak. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Bozbey Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title