Haberler

Myanmar Liderinden Arakan'a Çözüm Süreci

Myanmar'da demokrasi baharı estiren lider Aung San Suu Kyi, "Hükümetimiz zulme uğramış Müslüman bölgesi için artık 'Arakan' kelimesini kullanmayacak" diyerek, bölgedeki koşulları düzeltmek için adımlar atacaklarını ifade etti.

Myanmar'da demokrasi baharı estiren lider Aung San Suu Kyi, "Hükümetimiz zulme uğramış Müslüman bölgesi için artık ' Arakan' kelimesini kullanmayacak" diyerek, bölgedeki koşulları düzeltmek için adımlar atacaklarını ifade etti.

Suu Kyi hükümeti BM özel röportörü Yanghee Lee'ye artık yaşanan olumsuzlukları geride bırakıp, kafalardaki 'ülkeye kaçak olarak giren Arakanlı' imajını değiştirmek için artık Arakanlı kelimesini kullanmayacaklarını açıkladı. Suu Kyi ayrıca "Barışı getir ve geliştir" adlı bir programla, Arakanlı Müslümanlar ile bölgedeki Budistler arasında 2012 yılında başlayan ve önü alınamayan çatışmalar sebebiyle göçe zorlanan insanların hayatlarını düzeltmek için adım atacaklarını belirtti.

Myanmar'da 1.1 milyon kişinin yaşadığı bölgede 'Arakanlılar' olarak anılan Müslüman etnik grup, birçok Budist tarafından Bangladeş'ten kaçak yollarla ülkeye giren kişiler olarak tanımlanıyordu. Önceki askeri hükümet, Arakanlıları ülkeden atmayı denemiş ve Budist-Müslüman çatışmaları körüklenerek bölgede kan dökülmüştü. Yeni Myanmar hükümeti, 29 Mart'ta Arakan bölgesindeki OHAL'i kaldırmıştı. - Bangkok

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Myanmar Arakan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title