Haberler

Müzik Akademisi'nde Türküler Can Buldu

Küçükçekmece’de düzenlenen ‘Anadolu’nun Hafızası’ programında Yrd. Doç. Dr. Engin Topuzkanamış ve müzik öğretmeni Sercan Baş, bağlama ailesindeki enstrümanları çalarak dinleyicilere keyifli bir akşam yaşattı.

Küçükçekmece'de düzenlenen 'Anadolu'nun Hafızası' programında Yrd. Doç. Dr. Engin Topuzkanamış ve müzik öğretmeni Sercan Baş, bağlama ailesindeki enstrümanları çalarak dinleyicilere keyifli bir akşam yaşattı.

Küçükçekmece Belediyesi'nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'Anadolu'nun Hafızası' isimli etkinlik, izleyenlere müzik ziyafeti yaşattı. Müzik Akademisi'nde yapılan programda, Yrd. Doç. Dr. Engin Topuzkanamış ve müzik öğretmeni Sercan Baş, bağlama ailesindeki enstrümanları çalarak dinleyicilere keyifli bir akşam yaşattı.

"Hazine niteliğinde kayıtlar bıraktılar"

Türk Halk Müziği'nin tarihinden bahseden Topuzkanamış, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'e teşekkür ederek başladığı sözlerinin devamında, "Halk müziği 1926 yılından itibaren başlamıştır. Cumhuriyetten önce resmi anlamda bir halk müziğimiz yoktur. İlk halk müziği derlemecileri, Bela Bartok, Tanburacı Osman Pehlivan ve Ahmet Adnan Saygun'dur. Muzaffer Sarısözen ise 38-40'lı yıllardan sonra büyük ölçüde bu işi yaygınlaştırmıştır. Ayrıca, arşivlere de bakarsanız türkülerin çok büyük bir kısmının Sarısözen tarafından derlendiğini de görürsünüz. Bu insanlar bugün bize hazine niteliğinde bir kayıt bıraktılar" dedi.

"İcramız çok gelişti"

Türkünün günümüzdeki öneminden bahseden Topuzkanamış, "Türküyü ortaya çıkaran sosyal şartlar artık yok. Her dönem farklı müzikler ortaya çıkar ama türkünün üretimi artık bitti bizler icrasını geliştiriyoruz. Mesela bugün bir çocuk 1950-1960'lı yıllarda saz çalanların hepsinden çok daha iyi saz çalıyor. O dönemin müziğini üretemiyoruz ama icramız çok gelişti. Aşık Veysel bunun son halkalarından bir tanesidir. Aşık Veysel çok önemli bir aşığımızdı ve en önemli üstatlardan bir tanesidir" dedi.

Sanatçılar; "Eledim Eledim Hölük Eledim, Mükellef, Nevruziye, Kocaoğlan Zeybeği, Dünya'da Tükenmez Murad Var İmiş, Sen Bir Ceylan Olsan Ben Bir Avcı, Çaya İner Ağlarım" eserlerini seslendirdiler. Konser ve söyleşinin ardından Küçükçekmece Belediyesi Müzik Akademisi yöneticisi Hakan Dedeler, sanatçılara teşekkür ederek çiçek takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Küçükçekmece Belediyesi Muzaffer Sarısözen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title