Haberler

Müziğin Farklı Tarzları İBB Cemal Reşit Rey'de

Güncelleme:

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, her hafta olduğu gibi bu hafta da birbirinden renkli programlar ve müziğin farklı tarzlarıyla İstanbullu müzikseverlerin karşısında olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR) bu hafta dünyaca ünlü müzik toplulukları ve gruplarını İstanbullu müzikseverlerle buluşturuyor.

Avrupa'nın en iyi oda müziği topluluklarından biri olan Scharoun Ensemble, 21 Ekim Salı günü 20.00'de ilk kez İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda müzikseverlerle buluşacak. Konserde, Franz Schubert ve Hans Werner Henze'nin eserlerini seslendirecek olan topluluk, geçmişle günümüzün iki önemli bestecisini bir araya getirecek.

İngilizlerin electronica ve nujazz dünyasına armağan ettikleri en önemli topluluklardan biri olan The Cinematic Orchestra, çıkaracakları yeni albümleri öncesinde 22 Ekim Çarşamba günü 20.00'de CRR'ye konuk oluyor. Cazı elektronik müzikle buluşturan grup hem yeni hem de eski şarkılarının yer aldığı seçkin bir repertuvar ile dinleyicilere müzik şöleni yaşatacak.

Haftanın son konserinde ise 60 yıllık geleneğe sahip olan Berlin Konzerthaus Orkestrası üyeleri tarafından kurulan 'Konzerthaus Oda Orkestrası', 23 Ekim Perşembe günü CRR'de unutulmaz bir konser verecek. Barok dönemden modern döneme kadar geniş bir yelpazede eserler seslendiren orkestranın sanat yönetmenliğini Michael Erxleben ve Sayako Kusaka yapıyor.

CRR'de Eurovision esintisi

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, 20 Ekim Pazartesi günü 20.00'de muhteşem bir Eurovision gecesine ev sahipliği yapacak. Üstüner Büyükgönenç yönetmenliğindeki İBB Kent Orkestrası'nın konser vereceği geceye "Bay Eurovision" olarak anılan Jonny Logan konuk sanatçı olarak katılacak. Eurovision şarkı yarışmalarında elde ettiği başarıları ile ünlenen İrlandalı şarkıcı ve besteci Logan, iki kere birinci olduğu yarışmada seslendirdiği 'What's Another Year' ve 'Hold Me Now'adlı şarkılarını bu kez İstanbullular için söyleyecek. "Dünden Bugüne Eurovision" başlıklı konserde; Bülent Tekakpınar, Oya Şar, Sinem Yalçınkaya ve Onur Turan gecenin solistliğini üstelenecek. Tadına doyulmaz bir gece yaşayacak olan müzikseverler, Semiha Yankı'dan 'Seninle Bir Dakika', Sertab Erener'den 'Everyway That I Can' gibi geçmişten günümüze Eurovision'da seslendirilen şarkıları dinleyecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Franz Schubert Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title