Haberler

Müziğe Adanan Bir Ömür

Şarkıcı Yıldız Tezcan, 9 yaşında başladığı müzik hayatına 62 yıldır devam ederek ilk günkü heyecanla mesleğini icra ediyor.

Şarkıcı Yıldız Tezcan, 9 yaşında başladığı müzik hayatına 62 yıldır devam ederek ilk günkü heyecanla mesleğini icra ediyor.

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde köpekleriyle birlikte hayatını sürdüren 71 yaşındaki Tezcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 475 taş, 20 altın müzik plağının olduğunu ve 45 filmde de başrol oynadığını söyledi.

İstanbul ve yurt dışında sahne programlarına devam ettiğini belirten Tezcan, şöyle konuştu:

"10 senedir Çınarcık'ta yaşıyorum. 2 tane köpeğim var. Onlarla yaşıyorum. Tabii ki müziğe devam. Artık ölene kadar müzik bizimle devam edecek. Var olduğum sürece Allah nasip ederse müziğe devam edeceğim. Çınarcık'ta yaşantım İstanbul'daki gibi devam ediyor. İstanbul'da çalışmalarım oluyor oraya gidiyorum. Yurt dışı çalışmalarım oluyor, yurt dışına gidiyorum. Şimdi ise Çınarcık'ta turizm derneğinde müzik dersi vermeye başladım. Müzik yaşantımın bir parçası haline geldi. 62 yıldır müzikle iç içeyim."

9 yaşında TRT Radyo'da "Çocuk saati"nde müziğe başladığını ve 10 yaşlarında ilk profesyonel plağını yaptığını anımsatan Tezcan, şöyle devam etti:

"İlk profesyonel plağım, 'Gönlümü kaptırdım çapkın sarhoşa' diye bir parçaydı. 20 tane altın plak ve altın tacım var. Arkalı, önlü olarak 475 plak okumuşum. 45 tane de başrol filmim var. İlk filmim Yılmaz Güney ile birlikte oynamıştık. En son Aytaç Arman'la birlikte Ezo Gelin filmini yaptım. Ezo Gelin filminde eşi askere giden Ezo'nun hayatını anlatıyorduk."

Oynadığı 45 başrol filminde en unutamadığı anının Ezo Gelin çekimlerinde olduğunu belirten Tezcan, "Film çekimlerinde atla köye giderken, sahne gereği silah kullanılması gerekiyordu. Genelde gerçek olmayan silahlar kullanılırdı. Fakat bir kişinin kullandığı silah gerçek olunca çıkan sesten at ürktü ve beni savurmaya başladı. O zaman Aytaç Arman da benimle birlikte atı bırakmayarak koşmaya başladı ve ben ilk defa bir sahnede çok korkmuştum." şeklinde konuştu.

20 altın plağını Çınarcık Belediyesine hediye edeceğini de sözlerine ekleyen Tezcan, "İnşallah çok yakında bunu yapacağız. Görüşmelerini yaptık. Kısmet olursa altın plaklarımı buraya bırakacağım." dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Aytaç Arman İstanbul Çınarcık Yalova Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title