Haberler

Müzeler Haftası Kutlanıyor

Her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası, Bursa Kent Müzesi Amfi Tiyatro’da düzenlenen mehter konseriyle başladı.

Her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası, Bursa Kent Müzesi Amfi Tiyatro'da düzenlenen mehter konseriyle başladı.

Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen 'Müzeler Haftası' kutlamaları, Bursa Kent Müzesi önündeki amfi tiyatroda düzenlenen törenle başladı. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bursa Müze Müdürü Ali Sinan Özbey, Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik ile çok sayıda ilköğretim okulu öğrencisi katıldı.

Köse, Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin 8500 yıllık yerleşim kültürünü, tarih boyunca geçirdiği dönemleri müzeler vasıtasıyla halkla buluşturduklarını söyledi. Bu sayede Balkanların, Kafkasların ve dünyanın farklı yerlerinden gelen hemşerilerin kentlilik bilincini artırdıklarını ifade eden Köse, "Büyükşehir Belediyesi olarak Arkeopark, Bilim ve Teknoloji Merkezi, Bursa Göç Tarihi Müzesi, Bursa Kent Müzesi, Enerji Müzesi, Hünkar Köşkü, Hüsnü Züber Evi, Karagöz Müzesi ve Merinos Tekstil Sanayi Müzesi olmak üzere 9 farklı alanda hizmet veriyoruz. Halkımızın müzelerle bağlantısını güçlendirmek için buralarda, seminerler, konferanslar, geziler, sergiler, şenlikler ve atölyeler düzenliyoruz. Bu sayede halkın ve kentin kültür hayatının gelişimine katkıda bulunuyoruz" dedi.

Konuşmasında Bursa'daki Büyükşehir'e bağlı müzelerin ziyaretçi trafiğine de işaret eden Köse, 2014 yılında yaklaşık 400 bin ziyaretçi olduğunu ifade etti. 2015 yılının ilk 4 ayında trafiğin 176 bin 359 olduğunu kaydeden Köse, "Ziyaretçi sayısında gerçekleşen artış ve müzelere olan ilgi, buralara yapılan yatırımların ve hizmet kalitesinin açık birer göstergesidir" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bursa Müze Müdürü Ali Sinan Özbey ise, son yıllarda Bursa'da her alanda gerçekleşen çağdaş ve kentsel gelişmişliğin yansıması olarak müzelerin kent kimliğindeki öneminin kavrandığını, çok sayıda merkezin faaliyete başladığını hatırlattı. Tarihi müzelerin yanında enerji, bilim ve teknoloji, sanayi ile göç gibi tematik konulara değinen müzelerin de şehir hayatındaki yerini bulduğunu vurgulayan Özbey, "Taşınır kültür varlıkları müzelerimizde korunup sergilenirken, aynı zamanda halkın da beğenisine sunuluyor. UNESCO listesine giren değerlerimizle birlikte Uluşehir Bursamız, yaşayan müze kent kimliğini her sokağa taşımaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, İhsan Celal Antel tarafından 1925-65 yılları arasında çekilen ve spor fotoğraflarını konu edinen 'Bursa'da Spor Fotoğrafları Sergisi'ni gezdi. Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik, günün anısına Başkanvekili Köse'ye üzerinde hat sanatıyla isim ve soy isminin yazıldığı bir tablo hediye etti. Açılış çerçevesinde Bursa Kent Müzesi önünde müzelerde sürdürülebilirlik ve atölye çalışmalarından uygulama örnekleri sergilendi. Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bursa Müze Müdürü Ali Sinan Özbey ve müze temsilcilerinden oluşan ekip, etkinlikler çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi'ni de ziyaret etti. Heykel'deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen ziyarette müze temsilcilerini, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse ağırladı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şükrü Köse Ali Sinan Merinos Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title