Haberler

Müzeler Daha Aktif Olacak

Güncelleme:

Vali Karaloğlu: "Bursa da turizmi geliştirmeye çalışıyoruz. Hem Kültür Bakanlığı'nın hem de Büyükşehir Belediyemizin müzeleri var bu müzeleri daha çok turizmin emrine nasıl verebiliriz bunun peşindeyiz" dedi.


Bursa Valisi Münir Karaloğlu Bursa'da bulunan müzeleri inceledi.

Müzelerdeki düşük ziyaretçi sayısının sebeplerini yerinde görmek için ilk olarak Türk İslam Eserleri müzesine gelen Vali Karaloğlu, Müzeyi gezmeye gelen Amerikalı turist kafilesinin fotoğraf taleplerini geri çevirmedi.

Müze yanında bulunan Antikacılar sokağı esnafı ile de görüşen Vali Karaloğlu, esnafın sorunlarını dinleyerek özel olarak ziyarete geleceğini söyledi.

Müzelerdeki restorasyon ve bakım çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Karaloğlu Müze Müdürlerine daha çok ziyaretçi için daha çok tanıtım yapmalarının gerektiğini belirtti.

Türk İslam Eserleri müzesi, İnebey Yazma ve Basma Eserler Kütüphanesi, Esat Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri ve Takıları Müzesi, Arkeoloji Müzesi ve Atatürk Müzesini gezen Vali Karaloğlu yaptığı açıklamada: "Amacımız müzelerimizin son durumlarını beraber bir görelim, müzelerimin ziyaretçi sayılarına baktığımızda çok memnun olduğumuz sayılar yok. Özellikle kültür park içerisindeki Arkeoloji müzemizin Türkiye'nin çok önemli Arkeoloji müzelerinden birisi olmasına rağmen ziyaretçi sayısının son derece az olmasının sebeplerine bakıyoruz. Bursa da turizmi geliştirmeye çalışıyoruz. Hem Kültür Bakanlığı'nın hem de Büyükşehir Belediyemizin müzeleri var bu müzeleri daha çok turizmin emrine nasıl verebiliriz bunun peşindeyiz. Bu günkü ziyaretlerimizden sonra oturup bir değerlendirme yapacağız müzelerimizin öncelikle bakım ve onarım işlerini hızla yapıp daha sonra da ziyaretçi sayılarını daha çok arttırarak kentteki kültür ve turizm hareketine bir katkı sunsun arzusundayız. Tarihi eserlerimizi müzelerimizde fiziken korumaktayız ama buradaki değerleri, nadide eserleri halkımızla buluşturamazsak kentimizdeki kültür ve turizm hareketine bir fayda sağlayamayız. Mutlaka müzelerimizin ziyaretçi sayısını arttırmamız lazım. Hem buralarda çalışan görevli arkadaşlarla, hem de kentteki turizm sektörüyle beraber bir çalışma yaparak ziyaretçi sayısını arttırma hedefimiz var" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kültür Bakanlığı Vali Karaloğlu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title