Haberler

Müze Kompleksi, Turizmin Lokomotifi Olacak

Güncelleme:

Restorasyonu süren asırlık fabrika binasında kurulacak müze kompleksi, kentin turizmine katkı sunacak.

VOLKAN KAŞİK - Restorasyonu süren asırlık fabrika binasında kurulacak müze kompleksi, kentin turizmine katkı sunacak.

Adana'da 1907'de kurulan, kentin en eski iplik ve dokuma fabrikası Milli Mensucat'ın binasında müze kompleksi yapım çalışmaları sürüyor. Arkeolojik ve etnografik eserler ile tarım ve sanayide kullanılan alet ve makinelerin sergileneceği kompleks, Ortadoğu'nun en büyük müze kompleksleri arasında yer alacak.

Adana Valisi Mustafa Büyük, AA muhabirine, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in destek ve önerisiyle Milli Mensucat Fabrikası'nın bulunduğu 68 bin 530 metrekareye kurulacak müze kompleksinin ilk etabında son aşamaya gelindiğini söyledi.

Kentin turizmine katkı sunacağına inandığı kompleksin benzerine, batıdaki bazı ülkelerde de rastlanıldığını vurgulayan Büyük, şunları kaydetti:

"Müze, bir anlamda lokomotifimiz olsun. Şehirdeki turizm hareketlerine ciddi katkı sağlar diye beklentimiz var. Adana'da çok sayıda kültürel ve tarihi mirasımız var. Bunların hepsi bizim için çok değerli. Nehirler, denizler, dağlar, antik kentler, kaleler gibi çok sayıda tarihi yerlerimiz var. Adana, turizm açısından bu değerlere sahip ancak yeteri kadar bundan istifade edemiyor. Turizm altyapısının geliştirilmesi, kapasitesinin artırılması, paket turlarla buraların turistlik faaliyetlere ev sahipliği yapması ve destinasyon haline gelebilmesi için çaba gösterilmeli."

"Turizm yatırımlarının artması gerekiyor"

Turizm potansiyelinin tek başına yeterli olmadığını, ulaşım ve konaklamaya da önem verilmesi gerektiğini dile getiren Büyük, şöyle konuştu:

"Şehre kolay ulaşılıp, konaklama tesislerinin olması, alışveriş, yeme, içme, eğlence mekanların olması gerekiyor. Bunla ilgili de çalışma yürütülüyor. Eylem planları oluşturuyoruz. İnşallah bunlarda da başarılı oluruz. Turizmde yatırımların artması gerekiyor. Çok güzel varlıkların olması yetmiyor. Örneğin Varda Köprüsü çok güzel ama orası için hiçbir turist gelmez. Sadece o manzarayı görmek için insanlar uzun bir seyahat yapmaz. Cazip hale gelmesi için bir pakete dönüşmesi lazım. Yani yemek yiyeceksin, hediyelik alacaksın, konaklayacaksın. Yoksa sadece o fotoğrafı görmek için kimse gelmez. Sizin bir turizm değeri olabilmeniz için iyi bir ambalajda sunulup bir pakete dönüştürülüp, öncesi ve sonrasında birçok şeyle desteklenmesi lazım ki o bir değer olsun."

Vali Büyük, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, kentte 80 milyon liralık yatırımının devam ettiğini sözlerine ekledi. - Adana

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Büyük Ömer Çelik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title