Haberler

Mutlu, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Mersin'in eski belediye başkanlarından 87 yaşındaki Kaya Mutlu, son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Mersin'in eski belediye başkanlarından 87 yaşındaki Kaya Mutlu, son yolculuğuna uğurlandı.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görürken hayatını kaybeden Mutlu, için Mersin Büyükşehir Belediyesi taş bina önünde tören düzenlendi.

Mutlu'nun yeğeni CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, törende yaptığı konuşmada, Mutlu'nun, dayısından önce kendisi için başkan olduğunu belirterek, "Ben 1983 yılında milletvekili oldum. O günden bugüne kadar da ben onun önünde her mevkiye çıktığımda ceketimin önünü ilikledim. Aynı şekilde sevgili dayım da benim bulunduğum yerde ceketinin önünü ilikleyip ayakta durdu. Hep derdim ki dayı yapma ayıp oluyor ben utanıyorum. 'Olur mu sen şimdi benden daha ileridesin'. Bunu bize öğretti. Bugün bizim ihtiyaç duyduğumuz saygıyı, dayanışmayı, sevgiyi ve birlikte hareket etmeyi bize öğretti. Severek her şeyin yapılabileceğini bize gösterdi." dedi.

"Mersin'de yaşayan herkes Mersinlidir" sloganının Kaya Mutlu'nun yarattığı bir slogan olduğunu vurgulayan Sağlar, 1973'e kadar Mersin'de belediyeciliğin farklı bir şekilde olduğunu, 1994'e kadar da çok farklı bir noktaya geldiğini aktardı.

Törene, Mutlu'nun yakınları, CHP'nin eski genel başkanlarından Murat Karayalçın, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, CHP milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Taş bina önündeki programın ardından Mutlu'nun cenazesi, Muğdat Cami'nde kılınan ikindi namazına müteakip Mersin Şehir Mezarlığında toprağa verildi.

CHP'den 1973 yılında Mersin Belediye Başkanı seçilen Mutlu, 1977 ve 1989 yıllarında da tekrar belediye başkanı seçilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Mersin Üniversitesi Fikri Sağlar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title