Haberler

Mutlu Gençler Umutlu Yarınlar Projesi Hayata Geçiyor

Yeşilay Cemiyeti Ankara Şubesi ve Sincan Kaymakamlığı nın ortaklaşa düzenlediği, Ankara Kalkınma Ajansının desteği ile oluşan “ Mutlu Gençler Umutlu Yarınlar” projesi hayata geçiyorSincan İlçesinde 23 okulda düzenlenecek eğitim programları kapsamında toplamda 20 bin civarında öğrenci ve öğretmenlere madde bağımlılığı başta olmak üzere, bağımlılık ve unsurları hakkında Yeşilay Cemiyeti Ankara şubesi tarafından 2015-2016 eğitim- öğretim yılı boyunca düzenlenecek konferanslarda eğitimler verilecek.

Yeşilay Cemiyeti Ankara Şubesi ve Sincan Kaymakamlığı nın ortaklaşa düzenlediği, Ankara Kalkınma Ajansının desteği ile oluşan " Mutlu Gençler Umutlu Yarınlar" projesi hayata geçiyor

Sincan İlçesinde 23 okulda düzenlenecek eğitim programları kapsamında toplamda 20 bin civarında öğrenci ve öğretmenlere madde bağımlılığı başta olmak üzere, bağımlılık ve unsurları hakkında Yeşilay Cemiyeti Ankara şubesi tarafından 2015-2016 eğitim- öğretim yılı boyunca düzenlenecek konferanslarda eğitimler verilecek. Son yıllardaki en önemli sorunlarından bir tanesi olan bağımlılık (uyuşturucu, sigara, alkol, internet, kumar) gibi zararlı alışkanlıkları olan, gençleri kesinlikle uzak durması gereken bu konularda öğrenci ve öğretmenleri bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla gerçekleşecek bu projede 200'ün üzerinde kendi alanlarında uzman eğitimciler görev alacak.

Sigara, Alkol, Madde, Teknoloji bağımlılıkları ve Sağlıklı Yaşam olarak 5 ayrı dalda gerçekleşecek eğitimler, bizzat okulların bünyesindeki konferans ve toplantı salonlarında yapılacak.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Yeşilay Cemiyeti Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak, "Bu projeyi Sincan'da başlatmamız beni ayrı mutlu etmiştir. Bölgedeki öğrencilerimiz ve gençlerimizin zararlı alışkanlıklar konusunda bilgilendirilmesi ve gelecekte daha temiz ve düzenli bir yaşam sürmelerinin ön adımlarını atmaktayız. Gençlerimiz proje kapsamında alacakları eğitimlerden sonra kendilerini daha farklı ve yenilenmiş hissedeceklerdir. İnsana ve topluma zararlı tüm alışkanlıkların her zaman karşısındayız ve olmayada devam edeceğiz. Sincanlı öğrenci, veli ve öğretmenlerimizin yararlanacağı bu çalışmamıza destek veren Sincan Kaymakamlığımıza ve Ankara Kalkınma Ajansına bir kez daha teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum"dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sincan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title